Directia Finantelor Publice Timisoara: Inrolarea in PatrimVen va deveni obligatorie incepand cu 01 martie 2022 (P)

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara supune atentiei autoritatilor publice, institutiilor publice sau de interes public dispozitiile art. 69 alin (11) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu completarile si modificarile ulterioare, (introdus prin OG nr. 11/2021) conform caruia inrolarea in sistemul informatic PatrimVen va deveni obligatorie incepand cu 01.03.2022.


Accesul la aceste servicii se face numai dupa depunerea formularului protocolului de aderare (PASS) reglementat de Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 2632/2016 (disponibil pe site-ul www.anaf.ro) pentru dezvoltarea serviciilor Ministerului Finantelor Publice puse la dispozitia autoritatilor si institutiilor publice prin sistemul informatic propriu si aprobarea accesului la serviciile disponibile in cadrul sistemului informatic PatrimVen.

Pentru inrolarea administratorilor de interoperativitate este necesara prezenta acestora, o singura data, la un ghiseu teritorial al ANAF pentru inregistrarea cu un minim de documente, respectiv cartea de identitatea persoanei in original, fisierul de export al certificatului digital calificat detinut de persoana pe suport electronic, cererea de numire sau revocare administrator de interoperabilitate, pentru gestionarea drepturilor de acces ale utilizatorilor din partea autoritatii/institutiei publice semnata si stampilata de reprezentantul legal al acesteia.

Utilizarea  sistemului informatic PatrimVen de catre autoritati si institutii publice sau de interes public conduce la o eficientizare a activitatilor institutionale, precum si la o imbunatatire a activitatilor de administrare si vine in sprijinul cetatenilor care nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la sediul organului fiscal, in special in conditiile epidemiologice date de raspandirea noului coronavirus, pentru obtinerea documentelor/ adeverintelor de venit necesare si depunerea lor la Primaria de domiciliu/ unitati scolare, dupa caz.

Informatii suplimentare se pot obtine:
– prin Formularul Unic de Contact: https://www.anaf.ro/asistpublic/;
– telefonic, apeland Call Center-ul ANAF, la nr. 031.403.91.60;
– telefonic, la numerele de telefon aferente unitatilor fiscale teritoriale;
– la sediile unitatilor fiscale, in cadrul structurilor de asistenta pentru contribuabili. (I.P.)

Leave a Reply