BREAKING. Deputatul de Timis Cosmin Sandru si directorul STPT Nicu Bitea, urmariti penal pentru dare de mita, dupa ce au incercat sa “cumpere” un parlamentar AUR inainte de motiunea de cenzura

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) anunta ca a inceput urmarirea penala fata de deputatul PNL Cosmin Sandru (foto) si Nicolae Bitea, directorul general al Societatii de Transport Public Timisoara, acuzati de dare de mita.


Procurorii ii acuza pe cei doi liberali ca i-au promis unui alt deputat numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice daca acesta nu voteaza motiunea de cenzura impotriva lui Florin Citu.

Dosarul a fost deschis dupa ce parlamentarii AUR au depus o plangere penala legata de comportamentul lui Cosmin Sandru si propunerea facuta de acesta deputatului Ciprian Titi Stoica. AUR a depus si o inregistrare audio.

Comunicatul DNA, ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media:

“Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii

Sandru Cosmin, deputat in Parlamentul Romaniei si Bitea Nicolae-Florin, director general al Societatii de Transport Public Timisoara, in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, suspectii Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

Pentru a beneficia de aceasta „favoare”, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din data de 05 octombrie 2021, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea mentionata mai sus.

Suspectilor Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”. Reamintim ca deputatul Cosmin Sandru, fiul directorului Directiei Silvice Caras-Severin, este ginerele celui mai cunoscut sponsor al liberalilor din Timis, Dinu Dinulescu. Mai multe despre acest tandem al contractelor din bani publici, in ancheteonline.ro. (V.E.)

One thought on “BREAKING. Deputatul de Timis Cosmin Sandru si directorul STPT Nicu Bitea, urmariti penal pentru dare de mita, dupa ce au incercat sa “cumpere” un parlamentar AUR inainte de motiunea de cenzura

  1. DaNA hai si la Giroc sa vezi clanul muntenilor infratit cu invîrtositu , angajari , plati asa pe repede inainte consilieri pesonali muzicali culturali facuti din no name asa ca sa fie bine sa nu fie rau .

Leave a Reply