850 de persoane, printre care si medici, sunt cercetate pentru falsificarea testelor si certificatelor Covid-19. “Toti vor ajunge la puscarie!”, avertizeaza ministrul Bode

Ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a anuntat, azi, ca nu mai putin de 850 de persoane, in 362 de dosare, sunt cercetate pentru falsificarea testelor si certificatelor COVID-19 si le-a transmis acestora ca “toti vor ajunge la puscarie”. Bode a spus ca astfel “va scadea apetitul pentru astfel de practici, dupa ce vor veni primele condamnari”.


Ministrul le-a multumit cadrelor din structurile MAI pentru modul in care au actionat de vineri pana duminica in campaniile de prevenire a raspandirii coronavirusului, atunci cand politistii si jandarmii au impartit 9000 de amenzi in valoare de 1,5 milioane de lei.

Bode a indemnat la vaccinare, spunand ca degeaba sunt efectuate astfel de campanii de prevenire daca nu sunt dublate de o campanie de inoculare de succes:

Cele trei zile de weekend am actionat cu 25.000 de efective ca medie zilnica, din care 19.000 cadre ale MAI au actionat in scopul prevenirii raspandirii COVID-19. E foarte importanta actiunea noastra, dar fara o campanie de vaccinare de succes, ramane doar o campanie de prevenire.

Vreau sa transmit un mesaj de multumire pentru structurile noastre care au actionat de la inceputul pandemiei cu fermitate in scopul prevenirii. Insa ii rog pe toti romanii sa se vaccineze. Fara a avea un procent semnificativ de persoane vaccinate, munca acestor zeci de mii de oameni din MAI este in zadar.

315.000 persoane verificate, peste 8000 de operatori verificati, s-au aplicat peste 9000 de sanctiuni de 1,5 milioane de lei si s-au intocmit 7 dosare penale. O activitate foarte, foarte consistenta in special in Bucuresti-lfov, dar si la nivel national.

Noi am incercat sa nu venim cu noi restrictii, ci sa venim cu cat mai multe actiuni de prevenire. Daca ne uitam la spitale, avem o medie zilnica de 15.000 de infectati, 300 de decese.

La ATI sunt peste 1700 de pacienti, iar in UPU aproximativ 300 asteapta eliberarea unui pat ATI. Am reusit sa transferam in Ungaria 27 pacienti, din care 17 sunt in stare critica, unul din ei a decedat.

Am transferat din tara 29 ambulante, autospeciale in Bucuresti-Ilfov. Avem 362 de dosare in lucru si 850 de persoane pentru teste si certificte COVID-19 false. Le transmit ca toti vor ajunge in puscarie. Sunt oameni care sunt retinuti, cercetati, dar sunt convins ca apetitul pentru o astfel de practica va scadea cand vor veni si primele condamnari”, a declarat Lucian Bode, luni dimineata. (G.G.)

Leave a Reply