Ordin de protectie impotriva sotiei! Un consilier local din Faurei si-a reclamat nevasta ca il bate, iar instanta a decis “evacuarea” femeii din domiciliul conjugal pentru o perioada de 3 luni

Fostul candidat ProRomania la fotoliul de primar al orasului Faurei, Gabriel Grigore Mocanu, a cerut Judecatoriei Faurei emiterea unui ordin de protectie impotriva sotiei sale, pe care o acuza de violenta conjugala, scrie ziarul De Braila. Cei doi au impreuna un copil de 9 ani.


Politicianul ProRomania, actualmente consilier local, sustine ca a fost batut de sotie, intrucat a refuzat-o sa bea impreuna.

„A inceput sa-l loveasca cu palmele, pumnii, cu un pahar in zona fetei, gatului, abdomenului. In urma acestor lovituri, i-au ramas leziuni. Reclamantul arata ca si in trecut s-au mai intamplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de catre sotia sa”, potrivit motivarii instantei de judecata.

Mocanu a mai aratat ca a parasit locuinta din cauza starii de temere pe care sotia i-a creat-o, subliniind ca partenera de viata devine violenta atunci cand consuma alcool.

De cealalta parte, femeia a negat, afirmand in fata instantei ca „sotul sau o bate, dar nu a vrut sa-l faca de ras”.

Instanta a admis cererea consilierului si a emis un ordin de protectie pentru 3 luni.

Mai mult decat atat, instanta a apreciat ca „ramanerea intimatei in proximitatea victimei prezinta un pericol pentru integritatea psihica si fizica a acesteia, existand suficiente indicii ca intimata ar putea savarsi noi acte de violenta”.

La alegerile locale din 2020, Gabriel Grigore Mocanu s-a clasat pe locul 2 in lupta pentru Primarie. Mocanu a primit 530 de voturi, in timp ce social-democratul Ionel Voinea a castigat un nou mandat cu 757 de voturi. (I.P.)

Leave a Reply