FLAGRANT. Un politist de frontiera din Timis, retinut de procurori imediat dupa ce a primit o mita de 1.500 euro

Un politist de frontiera din judetul Timis a fost prins in flagrant in timp ce primea mita 1.500 de euro, o parte din banii pe care i-ar fi cerut unei persoane condamnate intr-un dosar de tentativa de omor, pentru a o scoate din tara. Politistul a fost retinut pentru 24 de ore.


Potrivit unui comunicat de presa al Serviciului Judetean Anticoruptie Timis, in noaptea de 21 spre 22 octombrie, politistii anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Timis, impreuna cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, au realizat prinderea in flagrant a unui agent de politie de frontiera in timp ce primea, cu titlu de mita, o suma de bani de la o persoana denuntatoare.

In fapt, la data de 20 octombrie 2021, a fost inregistrat la D.G.A. – S.J.A. Timis denuntul unei persoane referitor la faptul ca, un politist de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara – S.P.F. Sannicolau Mare – P.T.F. Cenad, i-ar fi pretins 2.500 de euro pentru a-l scoate ilegal din tara, in conditiile in care denuntatorul se afla sub control judiciar pentru cercetari privind savarsirea unei infractiuni de tentativa de omor, fiind condamnat la o pedeapsa privativa de libertate de 13 ani.

In baza denuntului formulat, a fost organizata actiunea de prindere in flagrant, pe raza municipiului Lugoj, in timpul careia denuntatorul i-a oferit politistului de frontiera, drept mita, suma de 1.500 de euro din cei 2.500 de euro pretinsi initial.

Politistul de frontiera a fost retinut pentru 24 de ore, iar la acest moment este prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

La activitatea de prindere in flagrant s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Judetean Anticoruptie Caras-Severin, Inspectoratului Judetean de Politie Timis – Politia Municipiului Lugoj si D.G.A. – Structura Centrala. (G.I.)

Leave a Reply