Cum arata in realitate autobuzele electrice care vor circula in Timisoara. Reprezentantii fabricii din Turcia care a castigat contractul de peste 25 milioane de euro au prezentat live primul model

Astazi, de la ora 11, in parcarea pentru autocare de langa Parcul Central, vizavi de Catedrala Mitropolitana, reprezentantii firmei Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S, care a castigat licitatia organizata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), prin care se achizitioneaza 44 de autobuze electrice pentru Timisoara, au prezentat modelul de autobuz electric, in varianta de 12 metri.


Au fost prezenti Seyda Simsek Kamaci, reprezentanta firmei producatoare, viceprimarul Ruben Latcau, directorul STPT, Patriciu Malin Ruset, reprezentanti ai Directiei Tehnice a Primariei Timisoara si ai STPT.

Reprezentantii primariei si ai firmei au discutat despre specificatiile tehnice referitoare la fabricarea modelului de 18 metri pentru Timisoara, autobuzul electric articulat KRS 18 EV. Valoarea contractului pentru Timisoara este de 136.400.145 lei (fara TVA).

Scopul proiectului este promovarea mobilitatii urbane durabile, prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic si modern si innoirea parcului de transport public ca masura de imbunatatire a mobilitatii urbane si de limitare a emisiilor de dioxid de carbon. Obiectivul specific este achizitia a 44 autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ 18 m, achizitia a 15 statii de incarcare rapida si a 44 statii de incarcare lenta, care sa conduca la imbunatatirea radicala a calitatii transportului public, reducerea poluarii, reducerea timpilor de asteptare, si la cresterea numarului de pasageri.

Termenul limita pentru finalizarea implementarii proiectului  este 1 ianuarie 2023. Primul autobuz va fi livrat in termen de 8 luni de la data la care se da ordinul de incepere, iar ordinul se va da dupa stabilirea tuturor detaliilor tehnice. In prealabil, trebuie realizate statiile de incarcare.

Autobuzele electrice vor avea o capacitate de cel putin 130 de persoane, din care cel putin 44 pe scaune. Vor avea podea integral coborata si facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Vor  rezista la temperaturi cuprinse intre -25 si +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceata, noroi, zapada, chiciura, gheata, apa cu sare, produse petroliere, materiale si solutii antiderapant. Vor avea scaune din material cu proprietati antigraffiti, antivandalism, usor lavabil. Vor fi prevazute cu sistem de supraveghere video la interior si la exterior, cu cel putin opt camere digitale color, cu inregistrare audio. Vor avea o durata de functionare de minimum 15 ani, din care opt fara reparatie generala. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply