RESPINS. Proiectul de lege care-i obliga pe bugetari sa prezinte certificatul verde la locul de munca, vot negativ in Senat! Urmeaza, in procedura de urgenta, votul din Camera Deputatilor

Proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de munca a fost respins in Senat. Avea nevoie de 69 de voturi. Legea urmeaza sa ajunga in procedura de urgenta la Camera Deputatilor, care este camera decizionala.


Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de munca. Legea mai are nevoie de votul Camerei Deputatilor. Legea a fost respinsa cu 67 de voturi „pentru”, 60 „impotriva” si 2 abtineri. Avea nevoie 69 de voturi.

Legea care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de munca la stat si la firmele private unde lucreaza simultan peste 50 de persoane, urmeaza sa ajunga in procedura de urgenta la Camera Deputatilor, care este camera decizionala.

Acest proiect de lege prevede ca toti angajatii de la stat trebuie sa prezinte un certificat COVID cand vin la serviciu, ceea ce certifica faptul ca au fost vaccinati, au trecut prin boala sau au un test PCR  sau antigen negativ.

In cazul in care nu pot sa prezinte certificatul COVID, contractul de munca este suspendat pentru 30 de zile. Ulterior daca aduc certificatul COVID, contractul de munca va fi reluat si va putea sa munceasca normal. Aceasta regula va putea fi aplicata pentru spitale, pentru institutiile publice, pentru pompieri pentru angajatii  ISU, dar si pentru firmele care au mai mult de 50 de angajati, simultan in acelasi spatiu.

Daca inspectorii de la Directia de Sanatate Publica, de la Inspectia Muncii, dar si politistii vor descoperi ca firmele nu fac aceste verificari ale certificatului verde, acestea risca amenzi care incep de la 10 mii de lei. (I.P.)

Leave a Reply