Procurorii cerceteaza imprejurarile in care a murit solistul de muzica populara Petrica Mitu Stoian. Sunt vehiculate acuzatii de malpraxis

Cazul mortii lui Petrica Mitu Stoian ajunge pe mana procurorilor. Anchetatorii au cerut necropsia, pentru a analiza o posibila contraindicatie pentru tratamentul cu camera hiperbara. Procurorii vor sa verifice daca decesul interpretului ar fi avut loc in conditiile in care acesta ar fi suferit de o afectiune pulmonara care s-ar fi putut agrava in mod fatal in urma terapiei cu oxigen hiperbaric.


Surse judiciare au declarat pentru Gandul ca e posibil ca procurorii sa ceara, inca de luni, autopsia in cazul mortii lui Petrica Mitu Stoian

Pneumotoraxul netratat reprezinta o contraindicatie absoluta in privinta terapiei cu oxigen hiperbaric.

Atunci cand un pacient este pus intr-o camera in care presiunea aerului se schimba, acesta poate face pneumotorax intens, care ii poate pune rapid viata in pericol.

Potrivit directorului medical de la SJU Resita, Cosmin Librimir, Petrica Mitu Stoian ar fi fost supradozat cu anticoagulante, noteaza Gandul.ro. Artistul, spune doctorul, se lupta cu o bronho-pneumonie post-Covid si cu o stare septica.

Indragitul cantaret de muzica populara a murit sambata seara in Spitalul Judetean Resita, unde ajunsese dupa ce i s-ar fi facut rau in timp ce se afla sub tratament post-Covid la o clinica privata din judetul Caras-Severin.

Regretatul interpret a facut o insuficienta multipla de organe la doar cateva ore dupa ce a ajuns la SJU Resita.

„Soc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici macar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum sa fie altfel. Starea lui nu a fost deloc buna, medicii au fost mereu langa el. Bronho-pneumonie. COVID-19 a lasat niste sechele, a fost vorba despre Covidul lung, a dus boala pe picioare o perioada de timp”, a declarat medicul care s-a ocupat de cazul lui Petrica Mitu Stoian. (I.P.)

UPDATE! Parchetul de pe lang Judecatoria Resita a deschis un dosar penal pentru infractiunea de ucidere din culpa. Potrivit informatiilor Digi24, un medic este cel care a facut aceasta sesizare.

Leave a Reply