Cantareata Lidia Buble, audiata la DIICOT pentru dare de mita, dupa ce ar fi corupt doi politisti de la Rutiera pentru a nu sufla in fiola

Lidia Buble a fost audiata la DIICOT, dupa ce ar fi dat mita unor politisti care intentionau s-o verifice cu aparatul etilotest. Lidia Buble ar fi fost oprita de un echipaj al Brigazii Rutiere in timp ce ce indrepta catre locuinta sa din Bucuresti. Cei doi agenti, un barbat si o femeie, i-ar fi cerut vedetei sa sufle in aparatul etilotest.


Inainte sa sufle, cantareata ar fi sunat un prieten, care ar fi sfatuit-o sa incerce nu sufle si sa incerce sa le dea mita agentilor de la Brigada Rutiera Bucuresti.

Dupa ce a inchis telefonul, artista ar fi reusit sa-i convinga pe politisti sa accepte o suma de bani si s-o lase sa plece. Pentru ca nu ar fi avut bani la ea, agentii ar fi acceptat s-o insoteasca pana acasa. Ajunsa acasa, vedeta ar fi constatat din nou ca nu are bani cash, drept pentru care a luat un card si a mers la un bancomat de unde ar fi scos suma pentru care s-a invoit cu agentii Brigazii  Rutiere.

Dupa ce ar fi ramas singura, interpreta l-ar fi sunat din nou pe prietenul care o invatase cum sa rezolve problema si i-ar fi povestit cu lux de amanunte cat a platit ca sa-si pastreze permisul si sa evite eventuale necazuri de natura penala.

Conform anchetatorilor, telefonul barbatului sunat de Lidia Buble era monitorizat, in contextul unei anchete care privea presupuse infractiuni asimilate criminalitatii organizate, motiv pentru care procurorii DIICOT au deschis si un dosar de coruptie in care sunt vizate fapte de instigare, dare si luare de mita.

Dupa ce procurorii au finalizat dosarul de crima organizata in care lucrau, au deschis, saptamana trecuta, la sediul Brigazii de Politie Rutiera de unde au plecat insotiti de cei doi agenti.

In acelasi timp, ar fi fost chemata la audieri si Lidia Buble, care ar fi scapat de acuzatii dupa ce ar fi dat declaratii complete, cu toate ca, in cazul darii de mita, legea spune ca, pentru a fi exonerata de vina, persoana care a oferit mita trebuie sa faca denuntul inainte ca autoritatile sa se sesiseze cu privire la infractiune.

Pana la acest moment, cantareata nu a oferit un punct de vedere oficial pe marginea subiectului. (V.E.)

 

 

 

Leave a Reply