PE SURSE. 6 subofiteri de la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara au fost audiati la DNA, intr-un dosar in care este vizat comandantul unitatii militare

Procurorii militari din cadrul DNA au ridicat, in cursul zilei de miercuri, 10 noiembrie, mai multe documente oficiale de la sediul Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, printre care si o serie de registre de pontaj. Dupa cum ne-a confirmat Lidia Saplacan, purtatorul de cuvant al DNA, se fac cercetari in rem intr-un dosar penal de abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale, fiind vizat chiar comandantul unitatii de jandarmi de la Timisoara, colonelul Remus-Ioan Cimpan.


Potrivit unor surse din sistemul judiciar, ieri, dupa ridicarea documentelor, la DNA Timisoara au fost citati 6 subofiteri, care ar fi fost audiati in legatura cu anumite activitati clandestine executate in timpul programului, in tot acest timp fiind pontati ca prezenti in unitate.

„Colonelul Remus Cimpan este acuzat ca a folosit subordonati pentru a renova o casa din Lugoj, care apartine parintilor sotiei, iar in zilele in care acestia au executat lucrarea din Lugoj, au fost pontati ca fiind in unitate. Ieri au fost audiati 6 subofiteri la sediul DNA Timisoara, foart probabil fiind vorba despre militarii care au lucrat la renovarea imobilului din Lugoj. Aceste audieri vin in urma unor controale din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, care au avut loc in decembrie 2020 si martie 2021, a caror concuzii au fost trimise, se pare, si la DNA”, ne-a dezvaluit o sursa din sistemul judiciar. (G.I.)

Leave a Reply