FLAGRANT. Traficant de migranti din Kosovo, saltat de mascati intr-o parcare din Timisoara. Un politist de frontiera a denuntat o „oferta” de 10.000 euro pe saptamana

Un politist de frontiera din cadrul ITPF Timisoara, care-si desfasoara activitatea pe o autospeciala de supraveghere cu termoviziune la granita cu Serbia, a denuntat la DNA faptul ca i s-a oferit o mita de 10.000 de euro pe saptamana pentru a „inchide ochii” la traficul de migranti.


Mai exact, politistul a dezvaluit procurorilor ca a fost contactat de un reprezentant al retelei de trafic de migranti, cu care a fost consatean, care i-a propus un pret de 100 de euro pentru fiecare migrant intrat in Romania prin sectorul sau de frontiera. Ar fi fost vorba de 100 de migranti pe saptamana, ceea ce ar fi insemnat un castig pentru denuntator de peste 40.000 euro pe luna.

Intelegerea finala trebuia parafata cu un lider zonal al traficului de migranti, originar din Kosovo, care, duminica dupa-amiaza, a venit la Timisoara pentru a bate palma cu politistul de frontiera.

Intalnirea s-a desfasurat in parcarea centrului comercial Shopping City, de la marginea Timisoarei, loc unde a avut loc si prinderea in flagrant a celor doi afaceristi.

Luptatorii de la Serviciul de Actiuni Speciale i-au incatusat si condus la sediul DNA Timisoara, unde au fost retinuti pentru 24 de ore sub acuzatia de dare de mita. Intermediarul si kosovarul urmeaza sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply