Un fermier din judetul Arad a denuntat 3 consilieri de la APIA, care i-au cerut o spaga de 3.000 de euro. Au fost prinsi in flagrant de procurorii DNA Timisoara

Trei consilieri din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) Arad au cazut in plasa procurorilor anticoruptie, care au pus la punct un flagrant ca la carte si i-au prins pe cei trei cand luau mita de la un fermier.


Astfel, potrivit unui comunicat emis de DNA Timisoara, inculpatii Anghel Nicolae Viorel, Budau-Iernila Vasile si Glogor Alin-Mihai ar fi solicitat spaga de la un fermier, pentru a nu-si indeplini corect sarcinile de serviciu.

In cursul lunii octombrie 2021, cu ocazia efectuarii unui control pe teren, inculpatii Anghel Nicolae Viorel, Budau-Iernila si Vasile, Gligor Alin-Mihai, in calitatile mentionate mai sus, i-ar fi cerut unui fermier (martor in cauza) suma de 3.000 de euro pentru a nu mentiona in raportul de control presupuse nereguli care ar fi atras restituirea, de catre acesta din urma, a sumelor incasate de la A.P.I.A., aferente campaniilor din anii 2019 si 2020, si l-ar fi impiedicat sa incaseze suma aferenta campaniei din anul 2021.

In contextul mentionat mai sus, la data de 09 noiembrie 2021, inculpatii Budau-Iernila Vasile si Gligor Alin-Mihai ar fi primit o prima transa de bani (1.500 euro), restul fiind remisi de fermier in data de 11 noiembrie 2021 tuturor inculpatilor, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se mentioneza in ordonanta procurorilor DNA.

Cei trei consilieri fost plasati sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetati pentru luare de mita. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie. (G.I.)

Leave a Reply