FOTO Actiune fulger a politistilor locali pe strazile in zona de nord a Timisoarei! Autovehicule ridicate, rampe de deseuri identificate si sanctiuni pentru lipsa curateniei

Efective marite de politisti locali au actionat, in aceasta dimineata, pe strazile Pop de Basesti, Mangalia, Crizantemelor, Preyer, Gh. Baritiu, fiind vizate probleme de actualitate constatate atat in timpul patrularilor cat si semnalate de cetateni de-a lungul timpului, referitoare la curatenie, detinerea contractelor cu societatea de salubrizare a orasului, oprire si stationare in zone interzise, rampe clandestine de deseuri.


Astfel, pe strada Pop de Basesti au fost verificate mai multe imobile la care nu exista contract pentru preluarea deseurilor, imobile care apartin unei societati comerciale din Bucuresti si care a mai fost sanctionata de politistii locali pentru neintretinerea curateniei.

Au fost depistate aici autovehicule parcate neregulamentar si rampe de deseuri provenite din dezmembrarea de masini, fiind aplicate patru sanctiuni contraventionale, una dintre acestea pentru lasarea in libertate a unui caine de talie mare pe domeniul public.

Trei dintre  autovehiculele stationate in statia STPT au fost ridicate, impreuna cu lucratorii SDM. De asemenea, reprezentantii Retim au salubrizat cele doua rampe din zona respectiva.

Politistii locali au aplicat un numar de 14 colante autovehiculelor parcate neregulamentar pe strazile Crizantemelor, Mangalia si Preyer, pe ultima din cele trei strazi trotuarul fiind impracticabil din cauza acestora, iar pietonii fiind nevoiti sa mearga pe liniile de tramvai.

Tot in aceasta zona, dar si pe strada Gh. Baritiu au fost aplicate cinci sanctiuni pentru lipsa contractelor cu societatea de salubrizare, pentru abandon de deseuri pe domeniul public si neintretinerea curateniei, au fost comunicate pentru salubrizare un numar de 6  rampe de deseuri amestecate si 23 de locatii in care se aflau deseuri vegetale.

Un autovehicul parcat sub podul de la fosta fabrica de tigari a fost ridicat de politistii locali impreuna cu lucratorii SDM.

Astfel de actiuni fulger vor mai fi organizate de politistii locali care vor viza atat problema autovehiculelor stationate neregulamentar, cat si abandonarea de deseuri pe domeniul public si neintretinerea curateniei in fata imobilelor de locuit, cetatenii avand aceasta obligatie potrivit HCL 371/2007, in caz contrar riscand sanctiuni drastice. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply