Retim si ADID anunta actiuni de verificare a modului in care cetatenii separa deseurile reciclabile. Pubelele neconforme nu vor mai fi colectate de operator (P)

Gestionarea corecta a deseurilor menajere reprezinta, in continuare, o problema in municipiul Timisoara, motiv pentru care este necesara verificarea modului de precolectare a deseurilor atat reciclabile, cat si reziduale.


Astfel, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis (ADID Timis), Primaria Municipiului Timisoara, Politia Locala Timisoara si Retim Ecologic Service SA desfasoara actiunea de verificare a continutului pubelelor destinate precolectarii separate a deseurilor reciclabile (pubela galbena) si reziduale (pubela neagra) in Timisoara.

Aceasta actiune de verificare se va realiza in permanenta si se va desfasura atat la asociatiile de proprietari, cat si la punctele de colectare unifamiliale, iar in urma verificarii continutului pubelelor se vor aplica avertismente si amenzi de catre Politia Locala. Sanctiunile aplicabile utilizatorilor serviciului care nu asigura precolectarea separata, sunt prevazute in HCL nr. 371/2007.

Actiunea vine in completarea tuturor masurilor de informare realizate de ADID Timis si Retim (spoturi radio, spoturi tv, articole de presa, publicitate outdoor, sms-uri, postari facebook, newsletter, afise, pliante, etc) adresate tuturor utilizatorilor, acestea avand scopul de informare asupra modului corect de precolectare.

In continuarea acestor masuri, se va trece la etapa de etichetare a pubelelor neconforme, prin aplicarea etichetelor rosii, ceea ce presupune ca acele pubele nu vor fi mai fi colectate de catre operator, decat dupa ce continutul acestora va fi conform.

Gradul scazut de implicare al cetatenilor influenteaza procentul mic de reciclare; prin toate actiunile desfasurate vizam constientizarea importantei realizarii procesului de precolectare separata a deseurilor intr-un mod corect, in scopul atingerii tintelor de reciclare si valorificare a deseurilor asumate la nivel local si national, precum si protejarea mediului inconjurator. (I.P.)

Leave a Reply