Diana Sosoaca, cercetata penal de procurorii DIICOT pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Senatoarea este acuzata ca a blocat activitatea unui centru de vaccinare

Procurorii DIICOT fac cercetari intr-un dosar penal deschis in rem (pentru fapte), in urma incidentului produs, la inceputul lunii septembrie, in comuna Rachiteni, din judetul Iasi, unde un grup de protestatari condusi de Diana Sosoaca a blocat accesul in centrul de vaccinare.


Dosarul a fost declinat de Parchetul General catre DIICOT pentru ca una dintre infractiunile vizate este “comunicare de informatii false”, fapta penala care atrage competenta acestei structuri de parchet.

Diana Sosoaca a blocat, in 8 septembrie, activitatea unui centru de vaccinare din comuna Rachiteni (Iasi) care se afla in scenariul rosu. In ziua respectiva, potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica Iasi, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a vaccinat nimeni.

In 4 septembrie, usile centrului au fost blocate de un grup de protestatari anti-vaccinare condusi de parlamentarul Diana Sosoaca.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puscarie! Primarul la puscarie! Fara vaccinare!”, a scandat Diana Sosoaca secondata de sustinatori. Diana Sosoaca a facut si o transmisie live pe Facebook din comuna despre care sustine ca e circumscriptia ei.

Oamenii au fugit speriati si nu s-a mai vaccinat nimeni, dupa cum a declarat directorul DSP Iasi, Vasile Cepoi:

„Avem probleme, ultima situatie nedorita este interventia doamnei senator Sosoaca la Rachiteni, care a blocat o actiune de vaccinare a persoanelor care si-au exprimat aceasta dorinta, prin prezenta ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora sa intre sa se vaccineze. Din pacate, este o actiune ilicita”.

Medicul Elena Popa, care a condus echipa mobila de la Rachiteni, spune ca s-a temut pentru viata ei si a echipei. Elena Popa crede ca Diana Sosoaca trebuie oprita:

„Ce am simtit? M-am temut pentru siguranta mea, pentru siguranta echipei si am fost foarte dezamagita de faptul ca nu am reusit sa imi indeplinesc activitatea pentru care m-am dus acolo. Sincer, m-am temut pentru viata mea la un moment dat.

De asta am si iesit in fata, pentru ca trageau de usa, tipau la usa si am iesit ca sa vorbesc cat pot cu dumnealor. Plus ca eu am gasit acolo niste cetateni care voiau sa se vaccineze si nu au putut sa intre in cladire. Au fugit, au fost goniti, nu stiu sa va spun. Noi am fost anuntati ca politia ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresiva, si verbal, si fizic.” (G.I.)

 

Leave a Reply