Ambasadorul Israelului in Romania, in vizita la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

Ambasadorul Israelului in Romania, E.S. David Saranga, a efectuat o vizita de lucru in judetul Timis, prilej cu care s-a intalnit ​cu presedintele executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita. Inaltul oficial a fost insotit de Bareket Knafo, sefa Misiunii economice israeliene in Romania si de Amir Sagron, Secretar I al Ambasadei.


Scopul declarat al vizitei a fost acela de intensificare a relatiilor de afaceri bilaterale si de gasire a modalitatilor concrete de colaborare.

„Suntem deschisi la orice initiativa. Stim potentialul economic al judetului Timis si stim ca oamenii de afaceri timiseni sunt seriosi. Trebuie doar sa identificam acele domenii de interes comun. In Israel, sunt cateva domenii cu un mare potential – agricultura, managementul apei, sanatate, cibernetica, smart cities – avem nevoie doar de initiative din partea sectorului privat. Rolul Ambasadei este acela de a gasi companii din Israel interesate sa faca afaceri cu Romania, cu judetul Timis”, a declarat ambasadorul Israelului in Romania.

In interventia sa, presedintele executiv al CCIAT a facut o prezentare a economiei judetului Timis si a locului pe care acesta il ocupa la nivel national, precum si o prezentare a activitatilor Camerei de Comert si a serviciilor specifice destinate comunitatii de afaceri in actualul context pandemic.

In discutia avuta cu Sefa Misiunii economice israeliene in Romania, Bareket Knafo, aceasta a mentionat faptul ca “ne-am indreptat atentia spre Camera de Comert Timis ca fiind cel mai potrivit partener pentru a organiza actiuni impreuna”.

In acest sens, s-a propus o colaborare pe doua niveluri: unul privind organizarea de intalniri virtuale B2B pe sectoare de activitate si misiuni economice, participare la evenimente expozitionale, vizite la firme, intalniri cu reprezentanti ai administratiei publice in Israel si, al doilea, o colaborare in proiecte de mare anvergura, ca de ex. afacerile de tip Unicorn*, unde Autoritatea Israeliana pentru Comert Exterior poate aloca fonduri speciale si asista companiile care prezinta o idee de afacere viabila.

Cele doua ore de discutii cu Bareket Knafo s-au finalizat cu stabilirea de comun acord a unor actiuni si evenimente comune in cadrul carora sa se identifice oportunitati de colaborare in domenii precum sanatatea, industria farmaceutica, agricultura si procesarea produselor agricole, tehnologia apei, transport public, dar si cu afirmatia ca „a fost una dintre cele mai bune si de succes intalniri”.

Seria de evenimente sectoriale va debuta in data de 14 decembrie a.c. cu un parteneriat B2B dedicat sectorului medical. In plus, anul viitor se va organiza o misiune economica timiseana in Israel si Ziua Israel la Timisoara, eveniment ce va cuprinde intalniri de afaceri, vizite la firme, o mini expozitie si o seara culturala.

Informatii suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: sstoianov@cciat.ro, dra. Stana Stoianov – director Departament Relatii Economice cu Mediul de Afaceri. (I.P.)

*Un unicorn este o afacere pornita ca un startup care reuseste sa depaseasca valoarea de un miliard de dolari. Conform ultimelor date statistice, numarul de noi unicorni din Israel continua sa creasca intr-un ritm fara precedent, cu 24 de noi unicorn anuntati doar in prima jumatate a anului 2021.
Leave a Reply