Drum judetean din Timis, asfaltat printr-o investitie de 6,7 milioane de lei. Accesul locuitorilor din zona Secas la DN6 si A1, mult mai rapid si sigur

Consiliul Judetean a receptionat, astazi, lucrarea de asfaltare a drumului judetean dintre localitatile Crivobara si Vizma, investitie importanta pentru locuitorii din nord-estul Timisului. Anterior implementarii acestui proiect de modernizare, structura acestuia era din balast si piatra.


Sectorul nou asfaltat isi are originea in drumul judetean DJ 609A, la intrarea in localitatea Crivobara dinspre localitatea Secas, facand legatura cu intravilanul localitatii Vizma, comuna Secas.

Drumul modernizat are o lungime de 4.4 km, iar valoarea contractului a fost de aproximativ 6,7 milioane lei inclusiv TVA, finantarea fiind asigurata din bugetul judetului.

In urma investitiei, accesul timisenilor din zona Secas la DN6 si A1 este mult mai facil.

„Noi, in Timis, avem una dintre cele mai mari retele de drumuri judetene din tara, de aproape 1300 km. In proportie covarsitoare, acestea sunt asfaltate, insa mai avem zone unde se circula pe drumuri de piatra.

Ii asiguram de timisenii care inca nu au asfalt ca vom ajunge si la ei in localitate. Prioritizam investitiile in functie de impactul lor in comunitate, insa ne dorim sa ajungem peste tot unde nu avem inca o infrastructura potrivita unui judet european”, spune presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica.

Pentru siguranta rutiera, in curbele periculoase si pe anumite zone cu risc crescut de accidente s-a montat parapet metalic. In plus, s-au realizat 12.10 km de marcaje rutiere si s-au amplasat indicatoare rutiere. De asemenea, podetele existente, deteriorate, au fost demolate si inlocuite cu unele noi, s-au amenajat accesuri catre locuinte, s-au decolmatat si reprofilat santurile existente, iar unde a fost necesar, acestea au fost demolate si reconstruite. Garantia de buna executie este de 36 luni. (I.P.)

Leave a Reply