Mesageri ai cantecului si jocului banatean, la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de folclor din Romania

Ansamblul Profesionist Banatul va participa, peste cateva zile, la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de folclor din Romania, cu unii dintre cei mai admirati solisti ai cantecului banatean: Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Carmen Popovici Dumbrava, Dumitru Teleaga, Adrian Stanca, si Nicu Novac.


Recitalul Banatului la Festivalul National de Folclor ”Ioan Macrea” de la Sibiu se va desfasura in data de 26 noiembrie 2021. Programul artistic, pregatit cu migala de bijutier al tezaurului folcloric, va cuprinde  cantece si jocuri autentice banatene.

 

Orchestra Ansamblului Banatului va fi condusa de dirijorul Sebastian Rosca, iar coregrafia ii are artizani pe  maestrii Nicolae si Brandusa Stanescu.

Si, pentru ca Sarbatorile de iarna sunt aproape, in 28 noiembrie dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul participa, la Sibiu, la filmarile dedicate Craciunului, pentru TVR1, alaturi solistii Stana Stepanescu, Liliana Laichici, Ciprian Pop, Adrian, Oana si Raluca Stanca, Carmen Popovici Dumbrava, precum si de elevi ai Scolii de Arte Timisoara. Colinde si datini de Craciun vor aduce bucurie publicului.

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis ramane, astfel, mereu aproape de oameni, un autentic epicentru al culturii, in spiritul bunei trairi al Banatului. (I.P.)

Leave a Reply