VIDEO Deputatul timisorean Claudiu Chira a demisionat din PNL, alaturi de fostul presedinte Ludovic Orban si alti 14 parlamentari. „Actuala conducere a PNL a comis cea mai mare frauda politica de dupa Revolutie”

In timp ce Florin Citu ofera sperante desarte electoratului de dreapta, anuntand ca PNL a iesit mai intarit dupa intrarea la guvernare cu PSD, astazi, 16 parlamentari liberali au demisionat din PNL, hotarati sa-l urmeze pe fostul presedinte al partidului, Ludovic Orban.


Printre acestia se afla si deputatul de Timis Claudiu Chira, care, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, spune ca nu doreste sa gireze alianta toxica cu PSD.

„488 din 23.11.2021, este numarul de inregistrare a demisiei mele din Partidul National Liberal! Dupa o activitate de 14 ani in cadrul Partidului National Liberal, am fost impins sa fac o alegere dificila! Am ales sa imi respect cuvantul dat romanilor si timisenilor si sa nu girez aceasta alianta toxica cu PSD.

Actuala conducere a PNL a comis cea mai mare frauda politica de dupa Revolutie. Nu exista precedent in istoria post-decembrista pentru acest act monstruos de tradare a alegatorilor. Nimic nu justifica grava incalcare a cuvantului dat cetatenilor la toate alegerile desfasurate in ultimii ani, in care am spus foarte clar: Fara PSD!

NU accept sa iau parte la aceasta sfidare inadmisibila a vointei reale a societatii, NU accept sa fiu complice, NU accept sa imi vand constiinta! In incheiere doresc sa le multumesc pentru buna colaborare tuturor fostilor colegi de buna credinta, iar celorlalti le doresc sa le vina mintea la cap. Voi continua sa imi fac treaba in Parlament si sa imi pun in slujba romanilor puterea si priceperea, asa cum am facut de-a lungul carierei mele!”, a precizat Claudiu Chira.

De asemenea, intr-un discurs de ramas bun, fostul presedinte al partidului, Ludovic Orban, a declarat ca va incepe o constructie politica solida, bazata pe oameni cu onoare.

Este convins ca gestul sau si al celor 16 parlamentari, de a se desparti de actuala echipa, care a calcat in picioare atat traditia, cat si istoria PNL, va fi urmat de numerosi alti membri PNL din toate structurile partidului.

„Demisia nu este un sfarsit, este un inceput, nu ma las oricate aluzii am auzit in ultimele luni. Sunt in situatia extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toata forta in opozitie fata de acest proiect nociv din Romania. Azi, PNL si-a negat intreaga istorie. Conducerea a dus partidul intr-o fundatura din care nu mai are nicio iesire. Pentru mine, PNL a murit. E adevarat, in pat cu PSD”, declara Ludovic Orban.

Parlamentarii care si-au inregistrat marti demisia din PNL, alaturi de Ludovic Orban sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Stefan (deputat), Ionel Danca (deputat), Constantin Sovaiala (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tanase (deputat), Gabriel Plaiasu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) si Adrian Miutescu (deputat).

Potrivit unor surse politice, numele noului partid gandit de Ludovic Orban este Forta Liberala. (Mara Ion)

Leave a Reply