Seful Politiei Rutiere Giurgiu, destituit din functie si 5 agenti cercetati disciplinar, dupa ce si-au pacalit un coleg sa ceara un porc de 160 de kg, ca prima de Craciun

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat, vineri, ca seful politiei rutiere din Giurgiu, comisarul sef Tache Mihail Miron, a fost schimbat din functie, dupa ce un politist a fost pacalit de colegi sa ceara un porc drept prima de Craciun. „Am decis incetarea imputernicirii sefului politiei rutiere si declansarea unei anchete disciplinare pentru cinci agenti”, a declarat ministrul.


“Este nedrept pentru zecile de mii de politisti care sunt zi de zi la datorie, nedrept sa fie subiect de glume pe seama unor nefericiti de la serviciul rutier Giurgiu. Stiti, o expresie foarte cunoscuta si folosita foarte des in limba romana “cand o zbura porcul”. Aceasta expresie i-a inspirat. Pana o zbura porcul, am decis sa ii zbor eu pe cativa din functie.

Am decis incetarea imputernicirii sefului serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, incepand din 26 noiembrie, si declansarea cercetarii prealabile in conformitate cu statutul politistului fata de un ofiter si 5 agenti de politie, pentru a stabili existenta sau inexistenta unor abateri disciplinare”, a declarat Lucian Bode.

Situatie uluitoare in Politia din Giurgiu. Un agent de la Rutiera a intocmit un raport prin care a cerut repartizarea unui porc de Craciun de aproximativ 160 de kilograme – pe masura experientei sale. Se pare ca totul a pornit de la o gluma a colegilor, pe care politistul a luat-o in serios.

In solicitarea scrisa sub forma de raport, agentul a invocat Ordonanta numarul 114/2018, cunoscuta drept “Ordonanta lacomiei”, promovata de Liviu Dragnea, prin care se impuneau taxe pentru banci si companiile din energie.

„Am onoarea sa va expun urmatoarele: Va rog sa aprobati repartizarea unui porc de craciun conform ordonantei nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Avand in vedere ca am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, as dori sa aiba greutatea in jur de 160 kg. Fata de cele expuse, rog dispuneti”, se arata in raportul intocmit pe data de 19 noiembrie 2021.

“Avand in vedere aparitia in spatiul public a unui raport intocmit de catre un agent de politie din cadrul IPJ Giurgiu, va comunicam faptul ca au fost dispuse verificari cu privire la aceste aspecte, urmand ca la finalizare sa fie dispuse masuri legale. Totodata, facem precizarea ca nu exista nicio prevedere legala in acest sens”, au precizat reprezentantii IPJ Giurgiu.

Conform sursei citate, tanarul agent ar fi fost victima glumelor unor colegi mai in varsta, care i-ar fi spus ca asa au procedat si ei in anii anteriori. (V.E.)

Leave a Reply