Emigranta salvata de la moarte de politistii de frontiera din Timis. Somaleza in varsta de 18 ani, descoperita in stare de inconstienta langa granita cu Serbia

O tanara de 18 ani din Somalia, care a trecut ilegal granita din Serbia in Romania, a fost gasita in stare de inconstienta de politisti din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, care executau o misiune specifica de supraveghere a frontierei de stat.


Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, persoana de origine afro-asiatica se afla in stare avansata de oboseala si hipotermie, cazuta la aproximativ 100 m de frontiera cu Serbia, motiv pentru care s-a solicitat interventia urgenta a unui echipaj medical.

Tanara a fost transportata la Spitalul Orasenesc Sannicolau Mare, iar la cateva ore starea ei de sanatate a fost stabilizata, fiind externata. Ulterior, ea a fost dusa la sediul politiei, unde s-a stabilit ca este cetatean din Somalia, in varsta de 18 ani.

Aceasta a declarat ca a mers pe jos cateva ore din Serbia in Romania cu scopul de a trece ilegal frontiera pentru a ajunge ulterior in Germania. Politistii continua cercetarile in acest caz. (V.E.)

Leave a Reply