INCREDIBIL! Pentru a face rost de certificat verde, un italian s-a prezentat la vaccinare cu un brat fals, din silicon

Un italian in varsta de 50 de ani, dornic sa faca rost de un certificat verde pe numele sau, a incercat sa se vaccineze anti-COVID intr-un brat fals din silicon. Cand asistenta care urma sa ii administreze serul a observat proteza, barbatul s-a rugat de ea sa pretinda ca nu a vazut nimic.


„Intamplarea ar fi ridicola daca nu ar fi vorba de un gest de o gravitate enorma si inacceptabila, tinand cont de sacrificiul pe care comunitatea noastra l-a platit in vieti omenesti si costuri sociale si economice”, a scris pe Facebook presedintele Regiunii Piemonte, Alberto Cirio, zona in care se afla localitatea in care s-a petrecut intamplarea, potrivit AFP si Agerpres.

Barbatul s-a prezentat, joi seara, la un centru de vaccinare din Biella, din Piemonte. Proteza care imita bratul era foarte bine facuta, insa culoarea si senzatia la atingere au starnit banuielile asistentei responsabile cu administrarea vaccinului.

Ea l-a rugat pe barbat sa-si scoata camasa si a descoperit atunci subterfugiul. El i-a cerut asistentei sa pretinda ca nu a vazut nimic, lucru pe care ea l-a refuzat, a povestit oficialul italian, precizand ca barbatul “va raspunde pentru actele sale in fata justitiei”.

La fel ca in tarile vecine, Italia se confrunta cu o recrudescenta a pandemiei de coronavirus cu 17.000 noi cazuri inregistrare in ultimele 24 de ore. In prezent, aproximativ 85% din persoanele de peste de 12 ani sunt vaccinate cu schema completa. In Biella, rata de vacinare este de 93%, dupa cum a mentionat Alberto Cirio, care este si consilier al seful serviciului regional de sanatate din Piemont, Luigi Genesio Icardi.

De luni, 6 decembrie, intra in vigoare “super-certificatul verde” care va fi eliberat doar persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completa si celor care au trecut prin boala. Noul document va permite accesul in restaurante, baruri, cinematografe, teatre si alte locuri de agrement.

Certificatul sanitar traditional, care poate fi obtinut si in baza unui test antigen, ramane in continuare valabil pentru a merge la locul de munca. (G.G.)

Leave a Reply