SOCANT. Judecatorul Cristi Danilet a fost exclus din magistratura, dupa publicarea a doua filmulete private pe TikTok. VEZI filmuletele

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, in sedinta de azi, actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva lui Cristi Vasilica Danilet, judecator in cadrul Tribunalului Cluj, fost membru in CSM, si sa-l sanctioneze cu excluderea din magistratura.


„Cu majoritate, admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constand in manifestarile paratului pe retelele de socializare. Cu majoritate, In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj, sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. a) din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, se mentioneaza in hotararea pronuntata in dosarul 25/J/2021.

Aceasta decizie socanta a fost anuntata de judecatorul Cristi Danilet si pe pagina sa de Facebook, dezvaluind ca este vorba despre doua filmulete publicate anul trecut pe TikTok, care ar reflecta viata sa privata si nu au legatura cu justitia. Totodata, Cristi Danilet a anuntat ca va contesta decizia CSM la Inalta Curtea de Casatie si Justitie.

CSM a considerat ca cele doua filmulete infatiseaza o „conduita prin care se aduce atingere imaginii justitiei”, spune Cristi Danilet. El precizeaza ca taia gardul viu de acasa, respectiv curata o piscina in cele doua filmulete incriminate de Consiliul Suprem al Magistraturii.

„Nu am facut atunci nicio afirmatie in legatura cu justitia si imaginile nu au legatura cu profesia. Este fix viata mea privata pentru care nu inteleg sa dau socoteala nimanui”, spune Cristi Danilet intr-o postare pe Facebook.

„Evident, voi formula recurs la ICCJ si sunt sigur ca se va remedia aceasta solutie. Imi voi continua indeplinirea atributiilor pana se ia decizia finala”, anunta judecatorul de la Tribunalul Cluj.

Sanctionarea lui Cristi Danilet s-a facut la propunerea Inspectiei Judiciare, care semnalase doua abateri: o lucrare a judecatorului,  „900 de zile de asediu neintrerupt asupra magistraturii romane” si „manifestarile paratului pe retelele de socializare”.  CSM a respins actiunea disciplinara  pentru primul motiv. „Solutia s-a luat cu majoritate de voturi, caci unii membri CSM au gasit ca sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul in care s-a realizat cercetarea de catre Inspectia Judiciara”, a comentat Cristi Danilet.

In schimb, CSM a decis sa-l sanctioneze pe judecator pentru postarile de pe retelele sociale. (G.I.)

Leave a Reply