Sotul senatoarei Diana Sosoaca, acuzat ca ar fi agresat o echipa de ziaristi din Italia! Procurorii l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti au inceput urmarirea penala intr-un dosar penal deschis pe numele lui Dumitru Silvestru Sosoaca, sotul senatoarei ex-AUR Diana Sosoaca, care este acuzat ca ar fi agresat o echipa de ziaristi de la postul italian Rai Uno care venise la cabinetul de avocat al sotiei sale pentru un interviu. Mai mult, barbatul ar fi lovit si un politist din echipajul trimis la fatavlocului pentru a aplana scandalul.


”La data de 10.12.2021, in jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat interventia organelor de politie la un imobil din Sectorul 1. In momentul in care organele de politie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agentii de politie, respectiv l-a impins, izbindu-l de perete, i-a pus o mana in gat, dupa care l-a tras de uniforma de politie, cauzandu-i suferinte fizice”, se arata in comunicatul Parchetului Sector 1 Bucuresti.

Pe de alta parte, senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, la finalul audierii sotului sau, ca, de fapt, ziaristii italieni ar fi agresat-o si a acuzat presa ca ar fi parte a unei conspiratii impotriva sa. Ea a urlat ore intregi la ziaristi, sustinuta de cateva persoane.

Pe scurt! S-a intrat peste mine in casa de catre o echipa de jurnalisti care se pretau a fi din Italia. Nu au vrut sa respecte datele prin care noi am stabilit interviul, adica sa raspund la trei intrebari, sa se desfasoare in limba romana, cu traducere din partea doamnei Marinescu. Si a fost nevoita pentru ca doamna jurnalista a inceput sa urle si sa ma ameninte ca o sa cheme ambasada si o sa imi arate ea mie ce o sa-mi faca, am solicitat interventia 112, este totul filmat. 

A venit politia, doamna jurnalista intre timp a iesit, a plecat, am ramas cu ceilalti doi, un cameraman care a zis ca e de origine sarba si inca unul care nu stiu ce facea, de origine turca, ei vorbeau in engleza, de asta am si sunat la 112, pentru ca m-am gandit, daca tot sunt de la Raiuno, de ce nu vorbesc in Italiana, a venit politia si am prezentat pe scurt cazul.

In timp ce vorbeam a mai venit o echipa de politisti care a deschis usa locuintei mele si in acel moment i-au facut culoar de trecere jurnalistei care s-a intors, filmand, a intrat in casa mea, desi i-am interzis si am solicitat politiei sa o dea afara, a filmat inauntrul casei mele fara acordul meu, e cabinetul meu de avocatura, este proprietatea mea personala.

Ea a venit in mine, m-a lovit cu mana si cu piciorul, urland ca eu ii sechestrez pe cei doi, care cei doi vorbeau cu politia. 

In momentul in care ea s-a napustit asupra mea, sotul meu a spus ”daca voi nu o dati afara din casa noastra, o dau eu, pentru ca se repede la sotia mea. A pus mana pe ea si in momentul in care a pus mana pe ea sa o dea afara trei politisti au sarit pe sotul meu, l-au imobilizat, l-au dat cu capul de usa si i-au bagat mana in gat. A avut 4-5 secunde cand si-a pierdut constienta”, a povestit, la Antena3, senatoarea Diana Sosoaca. (Vlad Enciu)

Leave a Reply