BREAKING. Ministrul Cercetarii a demisionat din functie, dupa scandalul diplomelor si al plagiatului. „Cand se ajunge la linsaj din prima zi de mandat, este prea mult!”

Liberalul Florin Roman a demisionat, miercuri, din functia de ministru al Cercetarii. El si-a anuntat demisia pe Facebook. Demisia vine dupa ce Libertatea a publicat o investigatie care a demonstrat ca Roman si-a trecut in CV o diploma inexistenta: licenta in economie la Universitatea Babes-Bolyai Cluj. UBB a aratat ca Roman nu este licentiat al universitatii, ci a primit o diploma de absolvent al unui colegiu. Tot Libertatea a scris saptamana trecuta despre suspiciuni de plagiat intr-o lucrare stiintifica a lui Florin Roman.


In postarea sa de pe Facebook, Florin Roman, care detine si functia de vicepesedinte al PNL, sustine ca e vorba despre ”neglijente” in CV si listeaza diploma de absolvire a UBB, desi in CV scrisese ca are diploma de licenta.

Mesajul de ramas bun al lui Florin Roman din functia de ministru:

“Am inaintat azi demisia din functia de ministru, multumind premierului si echipei guvernamentale. Cand albul devine negru, cand orice vorba iti este rastalmacita, cand iti asumi erori materiale, dar se ajunge la linsaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema si atacul, dl Dacian Ciolos ne vedem in instanta. Mi-a lipit eticheta de plagiator fara ca o instanta sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ati invins! Nu ati reusit sa ma acuzati de fapte penale, dar ati dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din functia de ministru cu fruntea sus! Asa sa imi ajute Dumnezeu!” (Mara Ion)

Leave a Reply