Incep lucrarile la cel mai important pasaj al Timisoarei! Pasajul Solventul va trece pe sub liniile de cale ferata si va costa peste 25 milioane de euro

Primaria Timisoara a anuntat ca a predat constructorului amplasamentul la Pasajul Solventul si ca, incepand cu data de 14 decembrie, pot incepe lucrarile de executie la acest obiectiv prioritar pentru pentru capitala Banatului, care va schimba mobilitatea urbana in intreaga zona.


Pentru a conecta cartierele Timisoarei, prin reteaua de transport public, pietonal si piste de biciclete, precum si pentru decongestionarea traficului rutier in zona de vest a municipiului se impunea realizarea unui pasaj subteran, pasajul inferior Solventul, care va fi racordat cu strada Garii si Calea Bogdanestilor.

Lucrarile vor cuprinde:

  • Executia unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul caii ferate, care va face legatura intre Calea Bogdanestilor si strada Garii si include: o platforma cu o linie cale pentru tramvai amplasata in mijlocul carosabilului; cate 2 benzi de circulatie pe sens de o parte si de alta a platformei tramvaiului; trotuare pietonale si piste pentru biciclisti amplasate pe ambele parti. Pasajul va avea o lungime de traversare pe sub liniile de cale ferata de 65 de metri (10 linii cale) si o lungime totala de 87,10 metri.

  • Amenajarea bretelelor carosabile la pasaj prin amenajarea strazilor Cassian Munteanu si Barierei in perimetrul pasajului-carosabil si trotuare, amenajarea Caii Bogdanestilor-carosabil la 4 benzi de circulatie, linii de tramvai, noi locuri de parcare si un sens giratoriu in intersectia cu strada Garii, amenajarea strazii Garii, prin refacerea  partii carosabile la 4 benzi de circulatie rutiera si linii de tramvai.

  • Refacerea si extinderea retelelor de utilitati, alimentare cu apa, canalizare, retea electrica pentru iluminat public si sustinerea liniei de contact pentru tramvai.

  • Amenajarea a 5534 mp de spatii verzi.

Contractul de lucrari (actualizare proiect tehnic si executie lucrari) a fost castigat prin licitatie de o asociere formata din Spic Internazionale (lider/ Italia) Pod-Proiect (Iasi) – Sylc Con Trans (Arad).

Valoarea contractului de executie este de 111.641.112 lei cu tot cu TVA, iar durata este de 24 de luni. Costurile totale ale acestui proiect major se ridica la 132,2 milioane de lei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply