Jandarmul care a cazut de pe cal la parada de 1 Decembrie, trimis in fata procurorilor militari. Risca pana la 3 ani de inchisoare

Militarul care a cazut de pe cal la parada de 1 Decembrie a fost trimis in fata procurorilor. Superiorii sustin ca atat jandarmul care a comis greseala, cat si un alt coleg de-al sau, au primit “presupunerea rezonabila” ca ar fi comis o infractiune. Ba mai mult, pentru ca au stricat grav imaginea Jandarmeriei Romane, cei doi vor fi dati in judecata si obligati sa plateasca daune.


Imaginile cu barbatul care a alunecat in timp ce incerca sa se suie pe sa au devenit virale pe internet, iar de atunci institutia a demarat o ancheta interna.

Conform unor surse din ancheta, citate de Antena 3, militarul nu ar fi fost instruit, iar procurorii urmeaza sa stabileasca daca el stia sa instruiasca un cal. In plus, este posibil ca jandarmul sa fi fost chiar baut. El nu a fost testat cu etilotestul atunci.

Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti sesizat Parchetul Militar cu privire la incidentul produs de 1 Decembrie cu militarul care a cazut de pe cal. Dosarul a ajuns, luni, la Parchetul Militar si a fost inregistrat, procurorii urmand sa desfasoare cercetari pentru incalcarea regulilor de insotire si securitate. Jandarmul risca o pedeapsa cu inchisoarea, intre 3 luni si 3 ani, sau amenda.

Scena din timpul pregatirilor paradei de 1 Decembrie, cand un militar a incearcat sa se urce pe cal, dar a cazut in cap, a fost filmata de un trecator, iar imaginile au ajuns virale pe conturile de socializare.

In video se poate observa cum jandarmul incearca sa se urce pe cal, dar se dezechilibreaza si cade in cap. Chiar si calul s-a speriat de momentul in care militarul isi pierde echilibrul. Colegul sau a incercat sa intervina, dar fara succes. (V.E.)

Leave a Reply