PE SURSE. Un politician din Timisoara a fost exclus din masonerie, dupa ce a divulgat numele unor candidati la primirea in loja. „Sunt in adormire, de doi ani!”

Un cunoscut politician din Timisoara, membru fondator al uneia dintre lojile masonice locale, a fost judecat de confratii sai, sub acuzatia ca a incalcat juramantul francmasonic, si pedepsit cu excluderea din organizatia oculta. Desi unii colegi de loja si-ar fi dorit ca incomodul politican sa fie pedepsit cu arderea intre coloane, ceea ce inseamna excluderea definitiva din ordinul secret, acest lucru nu s-a intamplat, deoarece politicianul a decis sa demisioneze din loja.


„Sunt in adormire, de aproape doi ani!”, a raspuns masonul indisciplinat la intrebarea indiscreta a Impact Press, confirmand faptul ca nu mai participa la ritualurile secrete cu sortulet si manusi albe.

Surse din masoneria locala ne-au dezvaluit ca politicianul, care a facut parte din mai multe partide, ar fi incalcat juramantul facut in numele Marelui Arhirect al tuturor lumilor.

„Jur sa nu divulg niciodata secretele, semnele, cuvintele, invataturile sau practicile francmasoneriei si sa pastrez tacere vesnica asupra lor”, este legamantul sacru al celor care accepta sa intre in masonerie, iar incalcarea acestei fagaduinte este aspru pedepsita.

In cazul politicianului „adormit”, ar fi vorba despre dezvaluirea identitatii unor VIP-uri din Timisoara, care urmau sa fie legati la ochi si, de mana cu mentorii, condusi spre ritualul primirii si initierii in masonerie.

De remarcat ca, desi pedepsit de confrati, politicianul spune ca nu poate dezvalui mai multe nume din loja, pentru ca ar expune pe multi functionari publici, care nu si-au trecut apartenenta la masonerie in declaratia de interese, la infractiunea de fals in declaratii. (V.E.)

Leave a Reply