Sorin Grindeanu, atacat de fostul ministru al Transporturilor! “Sa nu stii ca ai in lucru 300 km de autostrada si drum expres, e deja cam mult”

Catalin Drula, fostul ministru USR al Transporturilor, l-a criticat, luni, in premiera, pe actualul detinator al portofoliului, Sorin Grindeanu (PSD). Drula (foto 2) a caracterizat drept ”gafa” declaratia lui Grideanu, potrivit caruia ar fi in lucru 80 km de autostrada, aratand ca in acest moment sunt in lucru 293 kmde autostrada si drum expres.


Acestea sunt primele critici directe lansate de Drula la adresa noului ministru al Transporturilor dupa preluarea mandatului.

Postarea integrala a lui Catalin Drula:

Mi-am zis ca sunt emotiile inceputului, dar se cam aduna gafele ministrului Grindeanu… Sa nu stii ca ai in lucru 300 km de autostrada si drum expres si sa spui ca “sunt in lucru undeva la peste 80 de kilometri” e deja cam mult. Ii atasez mai jos* lista completa a proiectelor ca sa fie mai usor de retinut.

Apoi, legat de autostrada de pe Valea Prahovei, dl. Grindeanu se razboieste cu “fostul ministru” si gafeaza din nou, nestiind ca nu se refera la mine, ci la colegul de masa din guvern, dl. Bode.

Licitatia pentru contractul de proiectare cu toate termenele de acolo (citate gresit de altfel, inca o gafa) este lansata si cu oferte depuse in mandatul dlui. Bode din 2020.

In loc sa se certe intre ei, in guvern, mai bine ar pune presiune pe consultantul Consitrans sa respecte termenele contractuale. Asta i-am cerut inca de la audieri, dupa ce, in cele 3 luni de interimat PNL, contractul de proiectare a fost lasat de izbeliste.

Au trecut deja 10 luni (din cele 42 ale contractului, asa cum l-a licitat dl. Bode) si nu suntem nici la 5% din progresul necesar. Traseul autostrazii trebuia deja finalizat si investigatiile in teren sa fie avansate. Nici vorba de asa ceva, contractul bate pasul pe loc.

Aici ar trebui sa-si investeasca dl. Grindeanu si PSD-PNL energia, la respectarea termenelor contractuale de catre consultant. Cine stie, poate le pune o pila fostul director general al Consitrans pe care l-au numit la conducerea consiliului de administratie al companiei nationale de drumuri CNAIR.

* LISTA PROIECTELOR IN DERULARE (autostrada + drum expres)
Proiecte cu contract semnat: 386 km
din care
Proiecte cu lucrari incepute fizic in teren: 293 km
– A0 Sud: 51km
– A0 Nord lotul 2: 19km
– A1 Sibiu-Pitesti sectiunile 1&5: 43km
– Pod peste Dunare la Braila cu drumuri de legatura: 23km
– DX12 Craiova-Pitesti tronsoanele 1&2&3: 90km
– Drum expres Braila-Galati: 11km
– A3 Transilvania sectoarele Cluj-Zalau & Nusfalau-Suplacu de Barcau: 56km
si
Proiecte in faza de pre-executie (proiectare): 93 km
– A0 Nord lotul 4: 5km
– A1 Sibiu-Pitesti sectiunea 4: 10km
– DX12 Craiova-Pitesti tronsonul 4: 31km
– A3 Transilvania sectorul Chiribis-Biharia: 28km
– Drum expres de legatura A3-Oradea: 19km

Si pentru ca dl. Grindeanu tot vorbeste de “GREAUA MOSTENIRE”, iata ce a produs ANUL 2021 in termeni de proiecte de infrastructura rutiera:

Contracte de lucrari semnate in 2021: 90 km
– A0 Nord lotul 2: 19km
– A1 Sibiu-Pitesti sectiunea 4: 10km
– DX12 Craiova-Pitesti tronsonul 4: 31km
– Drum expres Braila-Galati: 11km
– Drum expres de legatura A3-Oradea: 19km

Proiecte pe care lucrarile au inceput in anul 2021: 183 km
– A0 Sud loturile 1&3: 35km
– A0 Nord lotul 2: 19km
– A1 Sibiu-Pitesti sectiunea 5: 30km
– DX12 Craiova-Pitesti tronsonul 3: 32km
– Drum expres Braila-Galati: 11km
– A3 Transilvania sectoarele Cluj-Zalau & Nusfalau-Suplacu de Barcau: 56km”.

(I.P.)

Leave a Reply