Abia iesit la pensie, un judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara a fost numit secretar de stat la Ministerul Justitiei

Fostul presedinte al Tribunalului Arad, Sandor Otto Szep, a fost numit secretar de stat la Ministerul Justitiei, prin decizie a premierului Nicoale Ciuca, potrivit Monitorului oficial.


Judecatorul Otto Szep s-a pensionat in decembrie anul trecut din magistratura. El se numara printre cei 30 de sefi de instante care, in martie 2019, au cerut public Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), printr-o scrisoare deschisa, sa restabileasca ”autoritatea si prestigiul de care trebuie sa se bucure corpul judecatorilor, prin stoparea actiunilor ce exced rolului si statutului judecatorilor”.

Sefii de instante au condamnat protestele magistratilor impotriva modificarilor PSD-ALDE-UDMR la legile justitiei si au solicitat CSM ”sa restabileasca, de urgenta, cadrul si limitele in care judecatorii se pot manifesta la nivel de mesaj public si implicare revendicativa”.

Cei 30 de sefi de instante l-au criticat dur pe judecatorul Cristi Danilet (exclus si suspendat acum din magistratura) si au sustinut ca ”indemnul la forme radicale de protest, suspendarea activitatii firesti a instantelor, instigarea la miscari de strada, dezinformarile constante, rostogolirea intentionata a unor neadevaruri nu au niciun fel de legatura cu activitatea si statutul de judecator”.

In noiembrie anul trecut, prin decizie a premierului Florin Catu, un alt fost judecator semnatar al memoriului impotriva protestelor din Justitie a fost numit secretar de stat la MJ.

Este vorba de George Catalin Serban, fost secretar general al CSM. Potrivit declaratiilor sale de avere, el a devenit director al Directiei Documentare, Legislatie si Contencios din cadrul CSM in 2019, anul in care sefa CSM era judecatoarea Lia Savonea.

Inainte sa ajunga in CSM, judecatorul George Catalin Serban a fost presedinte al Tribunalului Calarasi. Sotia lui, Angelica Valentina Serban, este notar in Calarasi.

Judetele Calarasi si Prahova sunt fiefurile vicepresedintelui PNL Iulian Dumitrescu, actual presedinte al CJ Prahova. De altfel, surse din magistratura au precizat pentru G4media.ro ca fostul judecator George Catalin Serban este un apropiat al vicepresedintelui PNL, Iulian Dumitrescu.

Potrivit declaratiilor sale de avere, fostul magistrat este milionar in euro. Impreuna cu sotia notar, are depozite, conturi, obligatiuni si asigurari de peste 1,5 milioane de euro. (V.E.)

Sursa: G4Media

Leave a Reply