Fostul director al Directiei Regionale a Finantelor Publice Timisoara, Cristian Mocan, “retrogradat” la conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis

Revenirea finantistului Mircea Calin in functia de director general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, cu atributii manageriale peste administratiile judetene din Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, a dus la delegarea fostului sef, Cristian Mocan, pe o alta functie de conducere din cadrul institutiei.


Inferioara celei pe care a exercitat-o in ultimii doi ani, desi, potrivit unor surse interne, acesta a incercat sa-si salveze functia de director general cu o statistica din care reiese ca, in timpul mandatului sau, a crescut gradul de colectare a taxelor si impozitelor.

In conditiile in care Ministerul Finantelor nu mai este in “portofoliul” PNL, in guvernul rotativ condus de Nicolae Ciuca, incercarea penelistului Mocan de a ramane pe functie a esuat, desi este coleg de partid cu actualul premier.

Totusi, acesta nu a fost exclus total de pe lista functiilor de conducere – semn ca nu i-a tratat pe contribuabili in functie de culoarea politica, mai cu seama pe cei care au solicitat rambursari uriase de TVA -, ci a fost pastrat in echipa de conducere a finantelor din vestul tarii.

Astfel, Cristian Mocan a fost numit in functia de sef al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis, unde va mai avea doar un sfert din atributiile manageriale dinainte de 1 ianuarie 2022. (R.G.)

Leave a Reply