Vicepresedinta Curtii de Apel Bucuresti a demisionat din functie, dupa idila cu un grefier! Relatia extraconjugala a magistratului, descoperita de sot cu ajutorul unor dispozitive de spionare ilegale

Judecatoarea Mirela Croitoru, de la Curtea de Apel Bucuresti, a spus ca a demisionat din functia de vicepresedinte al instantei si a vorbit despre agresiunile la care a fost supusa de fostul ei sot, colonel de armata.


Acesta a fost condamnat, recent, de Tribunalul Militar Bucuresti, la 3 ani de inchisoare cu suspendare, pentru violarea vietii private si violenta in familie, dupa ce si-a spionat sotia si a surprins-o avand relatii intime cu un grefier, inclusiv in biroul de la Curtea de Apel, dupa cum se dezvaluie in dosarul intocmit de procurori.

“In cursul anului 2019, retinand ca fiind dovedite violentele fizice, psihice si sociale ale sotului judecatoarei, instanta competenta a emis un ordin de protectie, acesta sa nu se mai aproprie de sotie, de copii si de locul de munca al sotiei (Curtea de Apel), la mai putin de 300 metri.

Sotia a decis ca trebuie sa divorteze. Pus in fata acestei decizii, fostul sot a retras toti banii acumulati in conturi comune, pe parcursul casatoriei, transferandu-i pe conturi al caror titular era doar el. Mai mult, a plasat in geanta (fostei) sotii dispozitive de inregistrare, pentru a eluda ordinul de protectie.

Aceste fapte au determinat sotia sa formuleze plangere penala. Fiind audiat in cadrul acestui dosar penal, sotul inculpat a inteles sa se apere prin a aduce o serie de calomnii la adresa sotiei, calomnii care, in opinia lui, ar fi fost de natura sa ii justifice faptele.

Declaratia inculpatului, continand aceste calomnii, a fost preluata in rechizitoriul intocmit de parchet, iar rechizitoriul a fost preluat in sentinta penala, prin care fostul sot a fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor de violare a vietii private, violenta in familie, amenintare si influentarea declaratiilor.

Alegatiile fostului sot, cuprinse in declaratia lui din dosarul penal, nu au fost retinute nici de catre parchet si nici de instante, nici de instanta penala si nici de instanta civila in procesul de divort.

In data de 14 decembrie 2021, imediat dupa ce a aflat solutia de condamnare, fostul sot a sunat-o pe fosta sotie pe telefonul mobil, desi, potrivit sentintei penale, avea interdictia de a lua legatura cu ea, si i-a transmis ca acum nu ii mai pasa de nimic si ca singurul lui scop este sa o distruga pe plan profesional si social.

Apoi, toate calomniile indurate de judecatoare pe parcursul procesului de divort, al procesului de partaj bunuri comune si al procesului penal, au fost crezute si preluate in presa, fara respect pentru adevar si fara o minima verificare.

Magistratul a demisionat din functia de conducere, pentru a separa stirile din presa legate de viata personala de imaginea instantei.

In speranta ca adevaratele valori, precum dreptatea, onestitatea si adevarul, care stau la baza oricarui sistem judiciar/nonjudiciar, isi vor gasi drumul spre lumina, am inteles sa scriu aceste cuvinte”, a scris judecatoarea Mirela Croitoru, pe site-ul juridice.ro.

Dupa cum au stabilit procurorii, sotul judecatoarei, colonel de armata, i-a pus in captusala gentii un dispozitiv de inregistrare

Dosarul penal a fost deschis in 2019, dupa ce magistratul a descoperit in geanta un dispozitiv cu ajutorul caruia ar fi fost inregistrate mai multe activitati zilnice legate de serviciu, precum deliberari la finalul unor procese, dar si un act sexual pe care judecatoarea l-ar fi intretinut cu un alt barbat decat sotul ei.

Confruntat si amenintat cu dosarul penal, acesta ar fi agresat-o si amenintat-o, potrivit inregistrarilor pe care femeia le-ar fi depus la dosar.

Inca de la prima inregistrare, declara inculpatul, si-a dat seama ca sotia sa are o relatie cu un alt barbat, cu care avea si o relatie de serviciu, insa initial nu si-a dat seama despre cine este vorba, facand ulterior alte demersuri, care l-au condus la concluzia ca sotia sa are o relatie cu grefierul cu care lucra la Curtea de Apel Bucuresti, martorul E.G..

In concret, inculpatul, a relatat ca a constatat ca sotia sa avusese relatii intime cu acesta in dupa-amiaza zilei de 25.09.2019, cel mai probabil la domiciliul barbatului.

Deopotriva, inculpatul a mai declarat ca din discutiile inregistrate in modalitatea mai sus aratata, a rezultat ca si in data de 30.09.2019, sotia sa s-a intalnit dupa programul de lucru din nou cu martorul E.G., la Hotelul „Casa V____” din capitala, unde cei doi au intretinut din nou relatii sexuale, intalnirea fiind inregistrata pe dispozitivul plasat de inculpat in geanta persoanei vatamate; in data de 13.10.2019, in jurul orelor 1700, persoana vatamata a intretinut relatii sexuale cu numitul E.G. in biroul de serviciu din cadrul Curtii de Apel Bucuresti; in data de in jurul orelor 1630-1700, sotia sa a intretinut relatii sexuale cu E.G. in biroul de serviciu din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, ”partida” (sublinierea procurorului) respectiva fiind inregistrata. (V.E.)

Leave a Reply