Primarul Timisoarei, amendat de Tribunalul Timis cu 460 lei / zi de intarziere, dupa ce a refuzat sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca

Un nou proces pierdut de juristii Primariei Timisoara, intr-un dosar in care s-a reclamat refuzul edilului-sef de a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca. Actiunea a fost initiata de numitii Chiritoiu Olga, David Ovidiu si David Ionelia, care au cerut instantei sa-l oblige pe Primarul Municipiului Timisoara sa puna in aplicare a hotarare judecatoreasca, care prevede rectificarea sau anularea partiala a unui PUZ.


“Admite actiunea. Aplica paratului Primarul Municipiului Timisoara o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere, care se face venit la bugetul de stat si obliga paratii la plata, catre reclamanti, a unor penalitati de 100 de lei pe zi de intarziere, incepand de la data de 14.11.2021 si pana la indeplinirea efectiva a obligatiei de a opera modificarile in planul urbanistic general, dispusa prin sentinta civila nr. 216/2021, pronuntata in dosar nr. 4279/30/2020 al Tribunalului Timis. Obliga paratii la plata cheltuielilor de judecata catre reclamantii Chiritoiu Olga si David Ovidiu, in cuantum de 2000 de lei”, se mentioneaza in Hotararea 1174/2021, pronuntata in 08.12.2021.

In termenul prevazut de lege, respectiv 5 zile de la comunicare, paratul a si declarat recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Timisoara.

De remarcat ca reclamantii Chiritoiu Olga, David Ovidiu si David Ionelia au depus la Primaria Timisoara, inca din septembrie 2020, o plangerea prealabila formulata impotriva Hotararii Consiliului Local nr. 157/2002 privind aprobarea Planului Urbanistic General al Municipiului Timisoara, in care au solicitat rectificarea si anularea partiala a respectivului PUZ.

Cererea lor a fost respinsa, motiv pentru care acestia s-au adresat instantelor de judecata. (G.I.)

Leave a Reply