Serialul Squid Games, printre filmele premiate la gala Globurilor de Aur. Jucatorul 001, Cel mai bun actor intr-un rol secundar

Actorul sud-coreean O Yeong-su, devenit faimos pentru interpretarea rolului jucatorului 001 in serialul „Squid Game”, a castigat Globul de Aur la categoria Cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial, miniserie sau lungmetraj TV.


Actorul sud-coreean s-a nascut in 1944 si a inceput sa joace in productii de teatru din 1967, avand la activ numeroase aparitii in piese, filme si seriale.

Squid Game a fost lansat pe platforma Netflix in data de 17 septembrie 2021 si este scris de Hwang Dong-hyuk.

In fiecare episod, personajele participa la versiunile sangeroase ale jocurilor traditionale pentru copii, pe care acestia le pot recrea cu usurinta, si trebuie sa iasa invingatoare pentru a putea trece mai departe si pentru a ramane in viata.

In primele 26 de zile de la lansare, drama sud-coreeana a fost urmarita de 111 milioane de abonati Netflix din lumea intreaga.

Gala decernarii Globurilor de Aur a avut loc intr-un format restrans, duminica seara, fiind a doua editie in care celebritatile nu au mai calcat pe covorul rosu. Ca si in anii trecuti, premiile au fost acordate pentru 25 de categorii si au fost votate de membrii Asociatiei Presei Straine de la Hollywood. „The power of The Dog” si serialul „Succession” au fost castigatorii serii. (E.T.)

Leave a Reply