PREMIERA. Maine, pe scena Teatrului National din Timisoara, spectacolul EMINESCU. Scenariul este bazat pe texte din poezia si publicistica poetului Mihai Eminescu

Spectacolul EMINESCU este construit si prezentat cu ocazia Zilei Culturii Nationale 2022, fiind creat in cadrul CelebrART, program dedicat personalitatilor si evenimentelor majore ale culturii romanesti si universale, program care face parte din noul mandat de management la Teatrul National din Timisoara.


Romania il identifica pe Mihai Eminescu, de cel putin 133 de ani, cu insasi Cultura nationala. Este un gest istoric, un gest care certifica asumarea culturii romane prin Cuvantul ei cel mai inalt – Eminescu.

Dincolo de simbol se afla Poetul. Si, dincolo de Poet, se afla omul. In aceasta intalnire fundamentala dintre spirit si emotie se contureaza harta unui destin: destinul unui om care, prin arta sa, ne-a calauzit pe drumul propriei noastre culturi si al propriei noastre limbi. Astfel, in 15 ianuarie, de Ziua Culturii Nationale, scena Teatrului National devine, in rostirea verbului eminescian, un punct de incandescenta culturala si un epicentru spiritual de mare forta.

Distributia spectacolului ii reuneste pe trei dintre cei mai apreciati actori ai Teatrului National din Timisoara – Ana Maria Cojocaru, Catalin Ursu si Cristian Szekeres. Regia artistica este semnata de Mihaela Lichiardopol, iar spatiul scenografic apartine Gabrielei Strugaru-Popa.

Biletele pot fi achizitionate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agentia de bilete „Marasesti” (str. Marasesti nr. 2, orar: marti – duminica, intre orele 11 – 19). Precizam ca numarul de locuri este limitat in functie de normele de distantare in vigoare. (I.P.)

Leave a Reply