Un oltean din Drobeta Turnu Severin, amendat cu 3.000 de lei pentru ca crestea un strut intr-un apartament de bloc

Politistii din Drobeta Turnu Severin au evacuat, astazi, dintr-un apartament din Drobeta Turnu-Severin, un animal de companie mai putin obisnuita: un strut aflat la maturitate.


Inspectoratul de Politie Judetean Mehedinti a fost sesizat, astazi, ca intr-un bloc situat la marginea orasului Drobeta-Turnu Severin este tinut un strut.

Politistii din Drobeta-Turnu Severin si reprezentantii Biroului pentru Protectia Animalelor, impreuna cu reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare, au facut verificari si au au stabilit ca un cetatean in varsta de 30 ani detinea strutul intr-o incapere din apartament.

Proprietarul animalului a spus ca l-a crescut de mic si ca l-a adus la bloc, pentru cateva zile, dupa ce vecinii de la curte s-au plans ca face prea multa galagie. A insistat ca nu vrea sa renunte la pasare si a promis ca va construi un spatiu special unde sa-l tina.

„In cauza, s-a aplicat sanctiune contraventionala in valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/ 2004, privind protectia animalelor, raportat la Norma nr 21/ 2003.

De asemenea, reprezentantii institutiilor care au efectuat verificarile i-au pus in vedere celui in cauza sa intreprinda masurile necesare pentru detinerea legala a strutului”, a transmis Politia Mehedinti.

Surse locale arata ca strutul este al unei familii de tigani, care a sustinut ca are pasarea de cand era pui. Initial, l-au avut in curtea unei case din Drobeta Turnu-Severin.

Apoi, pentru ca i-au reclamat vecinii, l-au mutat intr-o garsoniera, noteaza Mediafax.

Reprezentantii DSV Mehedinti spun ca strutul era hranit corespunzator, dar nu avea spatiu, asa ca proprietarului i s-a pus in vedere sa mute strutul inapoi la curte. (I.P.)

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply