Dominic Fritz anunta o prima victorie in batalia cu sindicatul din Primaria Timisoarei. „De 12 ani, sindicatul lui Negrei a stat in adormire. S-a activat cand am inceput sa facem ordine”

Dupa mai multe procese castigate cu administratia Fritz, Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara a repurtat si un prim esec. Evenimentul a fost anuntat de primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, totodata, edilul Timisoarei lansand un nou atac la sindicalistul sef Tiberiu Negrei.


Instanta a respins astazi o noua incercare a Sindicatului dlui Negrei de a bloca buna functionare a institutiei si reformele administrative pe care le-am inceput.

De aceasta data este vorba despre incercarea de a suspenda comisia de disciplina si comisia paritara, pe care le-am infiintat la sfarsitul anului trecut. Fara comisie de disciplina niciun angajat nu poate fi sanctionat daca nu isi vede de treaba, iar fara comisia paritara nu putem sa asiguram dialogul social necesar in formularea si adoptarea unor acte oficiale.

Timp de 12 ani sindicatul lui Negrei a stat in adormire. 18 modificari ale organigramei, 102 concursuri organizate si 396 de oameni angajati, si pseudo-sindicatul nu a avut nicio obiectie. S-a activat cand am inceput sa facem ordine in Primarie si a inceput misiunea, cel mai probabil stimulat politic din spate, de blocaj institutional.

In cazul celor doua comisii, Sindicatul a incercat sa forteze includerea unor membri, chiar daca nu este reprezentativ la nivel de institutie. Instanta a respins, astazi, aceasta tentativa. De altfel, procesul intentat de Sindicat in aceasta speta este sustinut de doar trei angajati.

Nu ma voi lasa intimidat de incercarile repetate ale Sindicatului impreuna cu o mana de angajati din Primarie, de modernizare si debirocratizare a primariei. Nimeni nu imi va ingradi dreptul la libera exprimare prin amenintari cu procese, care sunt dovada clara ca reformele incepute sunt cele corecte.

Chiar ma bucura sa pot spune, si in fata judecatorilor, ce s-a intamplat ani de-a randul, in Primarie.

Un semnal bun in tot acest conflict este ca din ce in ce mai multi angajati vin alaturi de noi. Nici pe ei nu-i impresioneaza nici dl Negrei si nici fostii sefi care actionau in dispretul legii, in administratia anterioara, fara consecinte.” (M.I.)

Leave a Reply