Perchezitii in Timis! Politistii au descins la domiciliile unor „vaccinati” care si-au procurat adeverinte false de la un „dealer” din Mehedinti

Persoanele din Timis care si-au procurat adeverinte false de vaccinare de la un „dealer” din Mehedinti, actualmente arestat preventiv, au fost ridicate de acasa, in aceasta dimineata, si conduse la audieri, in cadrul unui dosar privind accesul ilegal la un sistem informatic si fals informatic.


”In aceasta dimineata, politistii din Mehedinti in colaborare cu politistii din cadrul inspectoratelor de politie judetene Timis, Brasov, Hunedoara, Caras-Severin, Calarasi si Tulcea, cu sprijinul D.G.A.-Serviciul Judetean Anticoruptie Mehedinti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, efectueaza 56 de perchezitii domiciliare, in judetele Mehedinti, Timis, Brasov, Hunedoara, Caras-Severin, Calarasi si Tulcea, la persoane banuite de uz de fals. Activitatile se desfasoara in baza delegarii procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, intr-un dosar in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic si fals informatic”, anunta Politia.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada  mai 2021- iunie 2021, un barbat din Drobeta-Turnu Severin, in prezent arestat preventiv, ar fi intrat in incinta a doua centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat fara drept evidenta electronica cu persoanele vaccinate impotriva COVID 19 si ar fi modificat datele informatice, in sensul ca ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele altor  persoane nevaccinate, carora le-ar fi generat adeverinte de vaccinare.

Totodata, in aceasta cauza se fac cercetari si fata de 95 de persoane, beneficiari ai adeverintelor false de vaccinare si complicii barbatului, dintre care, 4 persoane cercetate sub control judiciar.

Au fost puse in executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri si propunerea masurilor legale. Activitatile s-au desfasurat cu sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Mehedinti, precum si al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Mehedinti. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply