Primaria Timisoara: Ultimul pas pentru strategia de Smart City si Transformare Digitala a Municipiului Timisoara (P)

Strategia de Smart City si Transformare Digitala a Timisoarei 2022-2027 a fost prezentata, joi, in cadrul unei conferinte internationale la care au participat experti din Singapore, Irlanda, Ungaria si Olanda. Acesta este un ultim pas inaintea definitivarii acestei strategii si prezentarii ei publice.


Conferinta a avut loc in format online, pe platforma Zoom, unde au participat peste 100 de stakeholderi din cadrul administratiei locale si nationale, din sectorul academic, din sectorul de cercetare si dezvoltare, precum si reprezentanti din societatea civila, mediu de afaceri si ai ambasadelor si consulatelor.

Ambasada Israelului a fost reprezentata de E. S. Paul McGarry.

Conferinta s-a desfasurat integral in limba engleza si a avut patru sectiuni: un cuvant de inceput din partea primarului Dominic Fritz, prezentarile expertilor parteneri in proiect, prezentarea strategiei si in final o sectiune de feedback si discutii deschise pe tema strategiei.

„Acest proiect nu este al primariei, ci al Timisoarei si pentru timisoreni. Este vorba de un efort comun al tuturor timisorenilor implicati pentru dezvoltarea unui oras inteligent, care sa functioneze in primul rand pentru cetatenii sai. Acest document ne va deschide usa pentru a accesa fonduri prin PNRR si POR pentru transformare digitala si va trasa directiile catre care sa isi indrepte toti stakeholderii locali energia”, a transmis primarul Dominic Fritz.

In Programul Operational Regional 2021-2027 vor fi alocati, estimativ, 270 de milioane de euro pentru regiunea vest, pentru competitivitate, digitalizare si orase inteligente.

Primaria a pornit procesul pentru elaborarea strategiei de Smart City si Transformare Digitala din 13 august, anul trecut. In perioada 6-27 octombrie au fost implicati 407 cetateni in prioritizarea si procesul de co-design al strategiei.

Strategia va fi structurata pe 7 capitole, fiecare avand obiective si indicatori de performanta, dar si parteneri care sa fie implicati in implementarea proiectelor ce vor contura viitorul digital al orasului Timisoara. Documentul final va fi prezentat public in luna februarie 2022. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply