VIDEO Fabrica clandestina de tigari descoperita de procurorii DIICOT! Locatia era pazita cu zeci de camere de supraveghere si sisteme de bruiaj impotriva dronelor

O fabrica clandestina de tigari a fost descoperita in subsolul unei hale din Hunedoara. Cladirea, in care politistii au gasit peste sase tone de tutun, era pazita mai ceva ca o unitate militara.


Linia de productie a fost identificata in incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hala, la domiciliul unuia dintre banuiti.

Au fost descoperite si ridicate 120.000 de tigarete contrafacute, 700 de kilograme de tutun maruntit, 200.000 de ambalaje inscriptionate, necesare in procesul de productie si un autovehicul de transport.

Din cercetari a reiesit ca imobilul in care se afla fabrica era conectat, in mod clandestin, la reteaua de energie electrica.

Fabrica era pazita ca un obiectiv militar, fiind inconjurata de 35 de camere de supraveghe, care proiectau imagini pe trei monitoare.

De asemenea, in interior, a fost descoperita o instalatie de bruiaj pentru orice semnal electronic sau a unor eventuale drone de supraveghere.

La finalizarea perchezitiilor, au fost puse in aplicare 4 mandate de aducere, fiind identificate si duse la sediu, pentru audieri, 3 persoane.

Actiunea a fost coordonata de politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, impreuna cu procurorii DIICOT Constanta si a urmarit desfiintarea unui grup infractional organizat, specializat in fabricarea de tigarete contrafacute.

Anchetatorii au facut in aceasta saptamana opt perchezitii domiciliare, in judetele Hunedoara si Suceava, fiind descoperita o fabrica de tigarete contrafacute.

Vineri, anchetatorii vor cere instantei arestarea preventiva a patru persoane cu varste cuprinse intre 36 si 44 de ani, dintre care una in lipsa.

Acuzatiile sunt constituirea unui grup infractional organizat, producerea de produse accizabile, care intra sub incidenta regimului de antrepozitare, in afara unui antrepozit fiscal autorizat de catre autoritatea competenta, detinerea produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natura sa produca confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant si producerea in orice mod, importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vanzare ori vanzarea unor marfuri sau servicii purtand mentiuni false privind brevetele de inventii, brevetele pentru soiuri de plante, marcile, indicatiile geografice, desenele ori modelele industriale, topografiile de produse semiconductoare, alte tipuri de proprietate intelectuala.

Potrivit Politiei, persoanele cercetate fac parte din grupari infractionale implicate in contrabanda cu tigarete. (I.P.)

Leave a Reply