Jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara, in misiune la meciul UTA Arad – Sepsi Sfantu Gheorghe. VEZI cerintele impuse spectatorilor (P)

Jandarmii Gruparii Mobile Timisoara asigura masurile de ordine publica si siguranta spectatorilor cu ocazia derularii partidei de fotbal din cadrul Ligii I de fotbal, dintre echipele AFC UTA Arad – Sepsi Sfantu Gheorghe, ce are loc sambata, 5 februarie a.c., pe Arena “Francisc von Neuman”, din municipiul Arad.


Pentru ca evenimentul sportiv sa se desfasoare in conditii optime de ordine si siguranta publica, Gruparea de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara, alaturi de celelalte institutii cu atributii in domeniu, va lua masuri pentru deplasarea in conditii de siguranta a suporterilor la si de la stadion, precum si pe timpul desfasurarii meciului de fotbal, aflandu-se in imediata apropiere a arenei sportive

Avand in vedere ca meciul va incepe la ora 13,30, accesul spectatorilor in incinta arenei se va face incepand cu ora 11,30.

Intrarea in stadion, accesul publicului, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza de catre reprezentanti ai unei societati specializate de protectie si paza.

Conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, cu modificarile si completarile ulterioare, anterior permiterii accesului in incinta arenei sportive, participantii la acest eveniment vor fi supusi unui control corporal preventiv, efectuat de catre firma de securitate contractata de organizator, cu scopul evitarii introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune in pericol siguranta spectatorilor.

Jandarmii recomanda suporterilor sa evite deplasarea in grupuri mari la sau de la arena sportiva si sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice. Totodata, acestia  informeaza ca legislatia in vigoare interzice persoanelor fizice sa detina, sa foloseasca sau sa efectueze orice operatiuni cu materiale pirotehnice. Spectatorii nu au voie sa introduca in stadion obiecte care pot sa puna in pericol securitatea participantilor la competitia sportiva, substante toxice, bauturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale ori alte asemenea obiecte confectionate pentru taiere, impungere sau lovire.

De asemenea, este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta.

Spectatorii vor avea acces pe stadion, pe baza biletelor puse la dispozitie de organizator, avand asupra lor cartea de identitate  si a documentelor de acces care confirma respectarea regulilor sanitare si epidemiologice. (Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara – Compartimentul Informare, relatii publice si cu publicul)

Leave a Reply