Dupa Danemarca, si Israelul ridica cea mai importanta restrictie Covid-19. Certificatul verde nu va mai fi cerut la intrarea in restaurante, cinematografe sau hoteluri

Israelul a renuntat practic sa mai ceara populatiei sa prezinte documente care sa dovedeasca statutul privind vaccinarea, in ciuda inregistrarii unui numar record de pacienti grav bolnavi suferind de COVID-19, relateaza luni DPA, preluata de Agerpres.


De luni, 7 februarie, oamenii vor mai trebui sa demonstreze ca au fost vaccinati sau au trecut prin boala aratand „pasaportul verde” doar cand participa la evenimente de amploare, cum este cazul nuntilor.

Aceasta inseamna ca oricine poate merge la restaurant, cinematograf sau hotel fara a trebui sa prezinte documentul sau dovada unui rezultat negativ al testului pentru coronavirus.

Schimbarea regulilor inseamna de asemenea ca, la iesirea din Israel, persoanele nevaccinate nu vor mai trebui sa prezinte un test negativ la coronavirus.

Relaxarea intervine in ciuda faptului ca peste 1.200 de persoane sunt in spital cu infectie COVID-19, cel mai mare numar de la inceputul pandemiei in tara de 9,4 milioane de locuitori, noteaza DPA.

Potrivit Ministerului Sanatatii, 1.255 de pacienti au facut forme grave ale bolii.

Cu toate acestea, valul imbolnavirilor cu tulpina Omicron a virusului a atins apogeul acum circa doua saptamani. Duminica, au fost raportate 33.394 de noi cazuri, semnificativ mai putine decat varfurile anterioare de 85.000 intr-o singura zi. (G.G.)

Leave a Reply