Fiica unei foste procuroare de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis va imbraca roba de arbitru. „Felicitari, fata mea!”

In timp ce activitatea de arbitraj institutionalizat din Timisoara se afla in stand-by, pana la finalizarea litigiului privind folosirea ilegala a marcii, aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat, cu sediul in Targoviste, reclamant in aceasta cauza, isi continua activitatea, cooptand noi si noi arbitri.


Astfel, la sfarsitul lunii trecute, au fost primiti in profesia de arbitru nu mai putin de 26 de absolventi ai facultatii de Drept, care au participat la examen si au obtinut cel putin nota 6. Printre fericitii candidati care, in perioada urmatoare, vor imbraca roba de arbitru se afla si fiica unei foste procuroare de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Maria Capitan, fiica Cameliei Gazetovici (eliberata din functia de magistrat, prin pensionare, in anul 2006) a fost admisa in profesie, iar acest succes a fost comunicat, cu mare bucurie, pe pagina de Facebook. „Felicitari, fata mea!”, este anuntul facut de Camelia Gazetovici, care a fost urmat de zeci de mesaje de felicitare si incurajare de la prieteni si fostii colegi din magistratura.

„Felicitari, Maria! Esti de admirat! Te imbratisez! Sa pasesti cu dreptul pe noul drum si sa ai sufletul impacat ca faci ceea ce-ti place! Camelia, cred ca sunteti foarte fericite. Ma bucur pentru voi!”, este mesajul de felicitare transmis de Ica Hodor, fosta procuroare de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

In perioada urmatoare, arbitrul Maria Capitan trebuie sa solicite, in scris, inscrierea pe Tabloul arbitrilor Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat si sa participe la Cursul de pregatire initiala „Procedura arbitrala”.

In cazul in care nu va parcurge cele 120 de ore de curs online, va pierde dreptul de a se inscrie pe Tabloul Arbitrilor. Totodata, va pierde si sumele platite pentru a trece de toate etapele admiterii in profesie, respectiv 500 lei – taxa de examinare, 3.000 de lei – costul cursului si 1.000 de lei – taxa de inscriere pe tablou.

Cam scump, doamna presedinta Rodica Vlaicu, dincolo, la mediatori, era mai ieftin… (G.I.)

Leave a Reply