FLAGRANT. Dealeri de cannabis care aprovizionau consumatorii din vestul tarii, saltati de procurorii DIICOT Oradea

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, in data de 3 februarie, retinerea pe o perioada de 24 de ore a doi inculpati, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc.


La aceeasi data, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Oradea au efectuat o actiune de prindere in flagrant a unuia dintre inculpati, dupa ce acesta a comercializat cantitatea de 55 grame de canabis, in schimbul sumei de 2000 lei.

Actiunea a fost urmata de surprinderea in flagrant a celui de-al doilea inculpat, dupa ce acesta a primit suma de 2.000 lei in schimbul drogurilor pe care le furnizase anterior primului inculpat. Cu ocazia perchezitiei efectuate asupra automobilului folosit de cel de-al doilea inculpat a fost descoperita si ridicata cantitatea de 220 grame de canabis.

In cauza au fost puse in aplicare 4 mandate de perchezitie domiciliara in urma carora au fost descoperite si au fost ridicate 185 grame muguri de canabis, 640 grame de canabis, diverse cantare de inalta precizie, echipamente destinate infiintarii si intretinerii culturii de canabis, grinder si masina de confectionat tigarete.

Unul dintre inculpati a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc prev. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000 (in modalitatea cultivarii, detinerii in vederea vanzarii si vanzarii), magistratul admitand cererea procurorilor.

Fata de cel de-al doilea inculpat s-a dispus masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. I.P.)

Leave a Reply