VIDEO Ministrul Energiei, luat de gat de AUR-arul George Simion chiar la tribuna Parlamentului. „Esti un hot!”

George Simion, copresedintele partidului extremist AUR, a fost, astazi, protagonistul unui alt incident violent, dupa descinderea in forta in sediul Primariei Timisoara, din urma cu cateva saptamani. Fostul lider de galerie ajuns deputat l-a luat de gat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului, si i-a strigat de mai multe ori ”Esti un hot!”.


Incidentul s-a produs pe fondul vociferarilor din sala ale rebelului George Simion, caruia Popescu i-a raspuns de la tribuna „sa se duca la domnul Putin sa ieftineasca gazul”.

In acel moment, George Simion a venit la tribuna, l-a luat de gat pe ministrul Popescu, l-a smucit, tipandu-i in fata „esti un hot”.

La interventia presedintelui de sedinta, Simion a plecat de la tribuna. „Rog chestorii sa ii indeparteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luati mana de pe domnul ministru!”, a intervenit presedintele de sedinta, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup sa se apropie de tribuna. „La Rusia cu dumneavoastra”, i-a replicat si Popescu lui George Simion, care din sala ii striga „esti un hot”. „Esti un prost”, i-a intors-o Popescu.

„E pentru prima oara in istoria parlamentarismului cand un ministru, in timp ce isi sustine discursul, este agresat fizic. In aceste conditii eu nu pot sa continui sedinta. Convoc sedinta Biroului Permanent. Declar sedinta inchisa”, a spus presedintele de sedinta, Daniel Suciu (PSD).

Ulterior, George Simion a declarat ca ”nu e nicio agresiune, ca nu i-am facut nimic. Am pus mana pe el. M-a deranjat faptul ca e un hot si i-am spus ca e un hot. Vorbesc in numele a milioane de romani”.

Dupa o perioada de discutii si parlamentari, conducerea Camerei Deputatilor a decis ca sedinta de plen in care se citeste motiunea impotriva ministrului Energiei sa se reia. (Mara Ion)

Leave a Reply