Patroana unei farmacii din localitatea timiseana Varias, condamnata la 4 ani si sapte luni de inchisoare pentru trafic international de droguri! Afacerea cu medicamente, pusa pe picioare de un complice din Cluj-Napoca

O afacere cu medicamente interzise care ajungeau la consumatorii de droguri, in care au fost implicate doua farmaciste din judetul Timis, a ajuns pe rolul instantelor de judecata, iar la termenul din 03.02.2022 judecatorii au si pronuntat al doilea rand de pedepse in acest caz. Primele condamnari au fost atacate de inculpati, iar prin Hotararea 364/2020 din 26.03.2020 Curtea de Apel Cluj-Napoca le-a desfiintat si a trimis dosarul spre rejudecare.


Trimise in judecata sub acuzatia de trafic international de droguri, Miscov Radmila, proprietara farmaciei „Iustine Farm” din localitatea Varias, si fiica sa, Nadia Miscov, au refuzat sa faca acorduri de recunoastere cu procurorii DIICOT, astfel ca pedepsele au fost orientate catre maximum legal.

Judecatorii de la Tribunalul Cluj, care au solutionat dosarul pe fond, au condamnat-o pe Miscov Radmila la 4 ani si sapte luni de inchisoare, aceasta fiind gasita vinovata pentru trafic de droguri de risc si de mare risc, efectuare fara drept de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactiv si trafic international de droguri. Fata de inculpata Nadia Miscov, in varsta de 42 de ani, judecatorii au dispus incetarea procesului penal, intrucat farmacista care-si avea domiciliul in Timisoara a decedat.

De asemenea, complicele celor doua farmaciste, Kosa Laszlo, din Cluj-Napoca, a fost condamnat la 3 ani si o luna de inchisoare, in regim de detentie, judecatorii hotarand ca acesta se face vinovat pentru trafic de droguri de risc si efectuarea fara drept de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Magistratii au mai dispus confiscarea speciala de la inculpat a sumei de 11.056 de lei, dobandita prin comiterea infractiunilor, insa, totodata, au decis sa-i restituie sumelor de 11.500 coroane, 3.000 HUF, 108.865 lei, 15.270 euro, 30 GBP si 43 USD.

Ancheta in cazul celor doua farmaciste a plecat de la un anunt gasit pe un site de mica publicitate, unde erau puse la vanzare medicamente interzise. Cel care a pus anuntul este un clujean, Kosa Laszlo, care a fost arestat, in septembrie 2019, pentru trafic de droguri. In timpul perchezitiei, acasa la Kosa, procurorii au gasit medicamente interzise, sume mari de bani, dar si doua numere de telefon, al unei anume „Nadia”, si un numar de cont bancar.

Procurorii si politistii DIICOT au aprofundat ancheta si asa au ajuns la cele doua farmaciste din Varias, judetul Timis. La perchezitii au fost gasite 11.000 de pastile, ambalate in 1.100 de blistere. Toate medicamentele erau pe lista interzisa, fiind vorba despre Fenobarbital, Diazepam, Tramadol, Nitrazepam, Zolpidem, Clonazepam, Alprazolam si altele.

Judecatorii clujeni au dispus arestarea pentru 30 de zile a farmaciste Nadia Miscov, in timp ce pe numele mamei acesteia, Radmila, a fost emis un mandat de arestare la domiciliu.

„Mai mult, in doar doua luni, Kosa a alimentat contul bancar al numitei Nadia Miscov cu suma de 50.000 de lei, valoarea medicamentelor expediate prin posta, de catre cele doua farmaciste”, sustin anchetatorii.

Conform unor surse judiciare, pentru ca farmacia Iustine Farm din Varias, patronata de Radmila Miscov, nu mai avea profit, fiica patroanei s-a gandit sa puna pe picioare afacerea cu medicamentele interzise, lucru acceptat si de mama sa, potrivit procurorilor.

Asa se face ca Radmila Miscov a inceput sa faca comenzi foarte mari de medicamente interzise, mai ales tinand cont ca localitatea Varias are doar 5.000 de locuitori, ceea ce inseamna ca fiecare suferea de cate o boala psihica.

In realitate, toate aceste medicamente erau expediate unor persoane dependente de droguri, la preturi duble decat cele de achizitie. „Miscov Nadia aproape dubla pretul si le vindea, medicamentele fiind trimise fie prin diverse firme de curierat, fie prin Posta Romana, fie date in mod direct consumatorilor care locuiesc in Timisoara, de catre inculpata, fie de catre concubinul acesteia, care are calitatea de suspect in prezentul dosar”, sustin procurorii DIICOT.

Hotararea Tribunalului Cluj nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare. (G.I.)

Leave a Reply