Dacian Ciolos a demisionat din fruntea USR, dupa doar 4 luni de sefie! Deputatul de Timis Catalin Drula, presedinte interimar

Biroul National USR a respins, astazi, proiectul de reformare a partidului propus de Dacian Ciolos, iar acesta si-a anuntat, in aceasta seara, demisia din functia de sef al formatiunii politice. Conform statutului USR, functia de presedinte interimar va fi preluata de catre vicepresedintele care a obtinut cel mai mare numar de voturi la Congres, adica de catre deputatul de Timis Catalin Drula.


Am decis sa demisionez din pozitia de presedinte, raman in continuare in partid, un membru de partid si voi cauta in continuare cu ceilalti colegi care cred ca acest partid, pentru a avea un viitor si eu cred ca trebuie sa aiba un viitor, are nevoie de improspatare, are nevoie de reconectare la societate, are nevoie de curajul de a-si recunoaste limitele pe care trebuie sa le depaseasca in perioada urmatoare.

Va ramane presedinte interimar Catalin Drula, care este vicepresedintele cu cele mai multe voturi din Biroul National, pana cand conducerea partidului va decide sa organizeze alegeri pentru un nou presedinte.

Din punctul meu de vedere, e nevoie de mai mult decat atat si e exact ce propusesem si eu in programul meu. Cred ca ar fi important sa inceapa o dezbatere in partid. Nu cred ca «business as usual» e in continuare o solutie pentru USR, cred ca ar trebui inceputa o dezbatere si legata de moficarea statutului, lucru pe care l-am conventi la ultimul congres.

Sper ca membrii sa nu plece din partid si sa ramana sa se bata pentru modernizarea partidului si acolo unde e nevoie modernizarea statutului.

As vrea sa le transmit un mesaj sustinatorilor nostri, cei care au asistat in acest zile la zbaterile noastre interne si sa le spun ca cred in continuare ca dialogul intern cateodata poate fi mai dur, direct, dar acesta, care tine viu un partid, lucruri pe care probabil nu le-ati vazut la alte partide, aceasta neliniste interioara, daca e bine canalizata, poate sa produca un partid care sa reprezinte societatea.

Nu puterile mi-au lipsit mie, ci puterea ca putem colabora impreuna. Puterea nu trebuie sa o concentreze un singur om. In USR nu cred ca va reusi niciun om sa concentreze puterea si de unul singur sa duca partidul intr-o anumita directie. Fara incredere – nu aia mimata, ci sincera, concret exprimata in deciziile care se iau – ca putem colabora unii cu ceilalti si ca avem interese comune, fara ea va fi greu sa reusim.

Pe mine nu ma face functia. Partidul USR este, in continuare, o alternativa pe scena politica din Romania, o alternativa la extremism”, a declarat Dacian Ciolos. (Mara Ion)

Sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Leave a Reply