Premiera! Curtea de Apel Oradea a condamnat o femeie pentru hartuire online, dupa ce l-a “terorizat” pe un preot cu peste 2000 de mesaje

Curtea de Apel Oradea a decis ca o femeie in varsta de 43 de ani, din Oradea, sa fie condamnata la plata unei amenzi penale de 5.400 de lei, intr-un dosar in care a fost acuzata de hartuirea online a unui preot. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada februarie – aprilie 2019, inculpata a contactat in repetate randuri un preot, prin intermediul aplicatiei Messenger, SMS, whatsapp si telefonic, sustinand ca ar fi avut o relatie cu acesta, ca e posibil sa fie insarcinata, dar ca apoi el a abandonat-o.


In total, i-ar fi dat 3000 de apeluri, 2000 de mesaje si i-ar fi transmis zeci de fotografii, inclusiv cu ea dezbracata. Chiar in ziua cand ea a fost audiata de politie, a efectuat 50 de apeluri telefonice.

Femeia a sustinut ca au avut o relatie cu preotul si chiar a prezentat mesajele de la el. La randul sau, preotul a povestit ca, in perioada ianuarie – februarie 2019, a vorbit online cu femeia, apoi a mers la domiciliul ei, dar cand aceasta a incercat sa se apropie prea mult a plecat si ca apoi a sters-o din lista de prieteni si i-a blocat numarul de telefon.

Pe 17 aprilie 2019, femeia a facut cerere la Episcopia Bihor pentru ca preotul sa fie dat afara. Ea i-a facut plangere si la DSP pe motiv ca ar creste animale si pasari de curte, dar inspectorii au descoperit ca acestea erau crescute in conditii sanatoase. Pe 21 mai 2019, femeia i-a sunat de 50 de ori pe preot, doar pana la ora 09,50. Pe 28 iunie 2019, de ziua fetei preotului, femeia a trimis 10 cutii de pizza la adresa barbatului. Pe 22 iulie a trimis o coroana mortuara la adresa acestuia.

Instanta a apreciat ca, indiferent de relatia dintre cei doi, femeia nu avea dreptul sa trimita mii de mesaje cu continut amenintator si defaimator, deoarece l-a hartuit in sensul prevazut si incriminat de codul penal.

Totodata, judecatorii au stabilit ca victima nu este indreptatita la daune morale intrucat anumite actiuni ale lui au generat comportamentul inculpatei. Si inculpata, si victima au formulat apel, dar pe data de 17.01.2022, Curtea de Apel Oradea a mentinut pedeapsa – motivarea e disponibila AICI.

Daca nu va plati amenda, condamnata va trebui sa execute 180 zile inchisoare. Ea este cercetata si intr-un alt dosar, pentru santaj, cu privire la acelasi preot. (V.E.)

Leave a Reply