Sindicalistii din administratia publica, printre care si cei din Prefectura Timis, in greva japoneza! Se protesteaza impotriva inghetarii salariilor

Membrii mai multor sindicate din sectorul administratiei publice se afla, azi, in greva japoneza, urmand sa isi desfasoare activitatea ca de obicei, dar vor purta banderole albe ori vor afisa pe usile birourilor nemultumirile. Printre revendicarile bugetarilor din administratia publica se numara revocarea masurii prin care salariile bugetarilor nu cresc, in acest an, transmite News.ro.


Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a anuntat ca sindicatele membre participa, joi la o greva japoneza care este parte din programul de actiuni stabilite de catre Biroul executiv al federatiei.

Pe parcursul intregii zile, salariatii din administratie care sunt membri de sindicat vor purta banderola alba sau vor posta pe usa biroului anuntul care contine revendicarile, fara a intrerupe insa programul de lucru.

Una dintre revendicarile angajatilor din administratia publica o reprezinta aplicarea imediata si ȋn integralitate a Legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, care ar duce la revocarea masurii de inghetare a salariilor sau veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul in curs.

O alta revendicare este cea de modificare a articolului 11 alin. (4) din Legea privind salarizarea in sectorul bugetar in ceea ce priveste raportarea totalitatii veniturilor salariatilor din administratia publica locala la indemnizatia viceprimarilor/vicepresedintilor consiliilor judetene.

„In acest sens, solicitam demararea discutiilor si negocierilor in vederea, fie a inlocuirii sintagmei «venituri» cu «salariul de baza/incadrare», fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusa: indemnizatia de hrana, indemnizatia de vacanta/vouchere de vacanta, majorari salariale fonduri europene, spor conditii de munca”, transmit sindicalistii din sistem. (I.P.)

Leave a Reply