Directorul companiei care produce vaccinul Moderna spune ca este „rezonabil” sa credem ca pandemia ar putea fi in faza finala

Stephane Bancel, directorul general al companiei americane Moderna, a declarat ca este „rezonabil” sa credem ca s-ar putea sa ne apropiem de fazele finale ale pandemiei, scrie CNBC.


„Cred ca este un scenariu rezonabil”, a declarat el la emisiunea “Squawk Box Asia”, cand a fost intrebat despre opiniile potrivit carora pandemia Covid-19 ar putea fi acum in stadiile finale. „Exista o sansa de 80% ca, pe masura ce Omicron evolueaza sau virusul SarsCov-2 evolueaza, sa vedem virusi din ce in ce mai putin virulenti”, a spus el, miercuri.

El a mai spus ca exista un alt „scenariu de 20% in care vom vedea o urmatoare mutatie, care va fi mai virulenta decat omicron”.

„Cred ca am fost norocosi ca Omicron nu a fost foarte virulent, dar totusi vedem mii de oameni care mor in fiecare zi pe planeta din cauza lui”, a spus el.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in ultimele sapte zile au fost raportate 15,47 milioane de cazuri noi la nivel mondial si 73.162 de decese in aceeasi perioada.

Unele studii au aratat ca, desi varianta Omicron pare mai contagioasa, in general nu produce imbolnaviri la fel de grave ca tulpina Delta, potrivit Mediafax.

Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat in ianuarie ca este periculos sa se presupuna ca pandemia se apropie de final. De fapt, el a spus ca „nu este nici pe departe incheiata” si a avertizat ca vor aparea probabil noi variante pe masura ce omicron se raspandeste rapid pe glob.

Consilierul medical sef al Casei Albe, Anthony Fauci, a declarat, de asemenea, luna trecuta, ca este inca o „intrebare deschisa” daca varianta Omicron va marca ultimul val al pandemiei. (G.G.)

Leave a Reply